Register
A password will be e-mailed to you.

Det er ikke kun kronvildtet på Sjælland der har det godt. En optælling viser at kronvildtet i Nordjylland er vokset med 30 % siden 2012 og bestanden vurderes til at være omkring 3.000 individer.  Væksten skyldes bl.a. de gunstige levevilkår Nationalpark Thy tilbyder samt at kronvildtet ikke har nogen naturlige fjender – udover mennesket.

Tage Jensen fra Moseby Jagtforening fortæller til TV2 Nord ”Her kan dyrene leve i fred, de har let til føden – og så har de faktisk ikke andre fjender en os jægere”.

En for stor bestand af kronvildt bekymrer landmændene da dyrene kan forårsage store skader på markafgrøder.

Læs også: Kronvildtet som skadedyr i Nordjylland

Jagttid kronvildt

De generelle jagttider på kronvildt er:

  • Hjortene må jages i perioden 1. september til 31. januar.
  • Hinder og kalve må jages i perioden 1. oktober til 31. januar.

Derudover skal jægerne i Nordjylland være særlig opmærksom på lokale jagttider, som er gældende for kronhjorte, hinder og kalve.

Bor du i Nordjylland og har set mere kronvildt end tidligere?
Så vil vi rigtig gerne høre om det, skriv en kommentar herunder.

 

About The Author

Jæger & Nålepude

Jeg har været interesseret i naturen, dyrelivet og jagt så længe jeg kan huske. Hver gang der var mulighed for at komme med morfar på jagt og i naturen eller hjælpe til med opdræt og udsætning af fasaner og ænder, pasning og fodring, plantning og beskæring af træer, remiser mv, ja så var jeg med. Jagten har fulgt rigtig meget i mit liv og det gør den stadig. Jeg begyndte i 2009 at blogge om jagt og dette har siden udviklet sig Jægernes Magasin. Et medie jeg er stolt af at have været med til skabe og som i dag er med til at formidle viden om jagt i Danmark til kommende, nye og erfarne jægere. Jægernes Magasin havde ikke været det samme uden Jeres deltagelse, aktivitet og mange input i form af jagthistorier, kommentarer, debatter osv. Siden da er jeg begyndt at lave jagtfilm med mange spændende personer indenfor jagtens verdens, som alle ved en hel del mere om jagt end jeg selv. Forhåbentlig kan vi sammen formidle viden om jagt i Danmark endnu bedre til gavn for alle. Du er meget velkommen til at følge mig på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Nikolaj-Brandt/598311336890488

Related Posts

One Response

  1. Mette

    Vi har idag søndag den 18 september kl 13.30 set 6 kronvildthinner og en han løbe over vejen ca 1 km nord for Pindstrup Mosebrug i Store Vildmose. Det var allerførste gang nogen af os har set kronvildt, så det var en stor oplevelse.

    Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj