Register
A password will be e-mailed to you.

Skov & Landskab vurderer den nuværende bestand af kronvildt på Sjælland til 1.300 dyr og bestanden er fortsat i vækst. De tre største områder med kronvildt på Sjælland er Gribskov, vestsjællandske Åmose og de midtsjællandske skove omkring Haslev, derudover findes der mindre lokale bestande.

Brunstperioden for kronhjorte er i gang og alene i denne uge har der været fire trafikuheld med kronvildt på de sjællandske veje, heldigvis er ingen kommet alvorligt tilskade ved kollation hjortene, som vejer mellem 150 til 230 kg. Onsdag mistede en kronhjort livet mellem Piberhus og Rønnede, en anden på Skovvejen ved Mørkøv og i mandags var endnu en kronhjort skyld i et sammenstød med i alt fire biler.

Bestanden af kronvildt er fordoblet de sidste 10 år.

Kronvildt udbytte Sjælland

Det officielle udbytte af krondyr på Sjælland i perioden 2001 til 2011 efter korrektion for fejlkilder. Mørke søjler er Nordsjælland. Lyse søjler det øvrige Sjælland. Kurven er det samlede tal.Kilde: : Kanstrup, N. (2013): Kronvildtet på Sjælland – bestandene anno 2013 og nogle bud på udviklingen. Notat, Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning, Københavns Universitet, Frederiksberg, 37 s.

Lokale jagttider på kronvildt på Sjælland

Region Kronvildt Periode
Hovedstaden Kronhjort, kronhind, kalv 16.11-30.11
Sjælland Kronhjort 01.10-31.01

Bor du på Sjælland og har set mere kronvildt end tidligere?
Så vil vi rigtig gerne høre om det, skriv et svar herunder.

2 Responses

 1. Mathias

  Jeg kan sagtens nikke til, at JA der er mange krondyr på Sjælland efterhånden.
  Især ved Åmose området. Hver aften hører jeg de store hjorte brøle i den stjerneklare nat, det er en vidunderlig oplevelse!

  Svar
 2. Lars

  Jeg har ikke bemærket at der skulle være mere kronvildt end tidligere. Har haft den samme jagt de sidste 15 år og en enkel gang for at par år siden, gik der rygte om at der var set et par dyr, men har ikke selv set dem.
  Jeg har jagt lidt nord for Vordingborg.

  Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.