Register
A password will be e-mailed to you.

Det var blevet d. 17 maj, dagen jeg havde ventet på, sæsonens første rigtige bukke jagt…..

Vække uret ringede tidligt, meget tidligt, ja faktisk så tidligt at jeg alle andre dage bare havde sovet videre, men ikke i dag, for i dag skulle jeg på jagt. Jeg var blevet inviteret af en god ven på en betingelse… Jeg skulle hente ham i Aulum, men det gør man jo hellere end gerne når der er jagt forude, så kl. 04.30 startede bilen fra silkeborg, allerede efter de første kilometer fornemmede man at det ville blive en dag man sendt ville glemme.

Velankommet i Aulum fik vi pakket det sidste udstyr, og så gik turen mod Spøttrup. Op til kammeratens bedste forældre, vi havde allerede gennemgået dagen i bilen, så da vi kom derop kom vi hurtigt på post, jeg sad i et lille tårn i et læhegn, med ca. 200 meter til et våd område hvor der tit står både rådyr og dådyr, men på grund af en tåge, så tyk at den kunne skæres ud i skiver, kunne jeg kun se små 40 meter frem ca. 30 min efter jeg havde sat mig, var tågen dog lettet så meget at jeg på små 140 meters afstand lige kunne se silhueten af en rå med lam der kom løbende fra venstre mod højre. 10 min efter kom de løbende ud af tågen igen, denne gang lige i mod mig, men hvad vigtigere var, efter dem kom en buk løbende. De stoppede ca. 160 meter fra tårnet, jeg sad og nød synet da jeg på forhånd havde bestemt at bukken skulle under 135 meter før jeg ville afgive et skud. Så jeg lænede mig tilbage hældte en kop varm kakao op tog en mund fuld, satte koppen, kiggede op, men hvad var nu det…. bukken kom stille gående i mod mig.

Jeg fik hurtigt fisket kikkert op, jo den var god nok en flot buk, ca. 25 cm høj og helt tynd, kom gående lige mod mig. Fik riflen i anslag, fandt bukken, afstanden sagde 129 meter, nu skulle han bare lige vende sig nåede jeg at tænke, og bum så stod han der. Jeg slap kuglen.
Bukken faldt forover, og løb 15 meter på bagbenene før han væltede. Jeg sad allerede klar til et skud mere hvis han skulle rejse sig, men det var ikke nødvendigt…Min første buk, en flot morder, lagde dernede 132 meter væk.
Jeg sad 2 min. så tog jeg telefonen op af lommen, 3 opkald og 4 beskeder, jo min kammerat havde hørt skuddet. Da han kom op til mig sad jeg på hug og kiggede på MIN buk.
Vi fik ham brækket og skindet lagt på køl. Det var en ting jeg fra start havde bestemt, den første buk skulle skulder monteres.

Vi fik en hurtig middagsmad, og så var vi ellers afsted igen.

Må nok erkende at jeg på det tidspunkt godt kunne mærke jeg havde været tidligere oppe end normalt, blev da også efter en lille time overvældet af søvnen, og kom til at sidde og blunde.

Om aftenen kunne sad jeg samme sted som om morgenen, da der var set 3 bukke mere netop der. 1 time før solnedgang starter jeg en pürsch rundt langs læhegnet jeg sidder i, da jeg ved der tit har stået rådyr nede i en eng på den anden side, efter en halv time har jeg da også set 2 bukke, den ene 30 meter over skel og den anden 300 meter ovre. Så jeg fortsætter, efter at have rundet et lille tjørnekrat se jeg 2 dyr står ca. 200 fremme, på den rigtige side af skel. Og så kommer jeg ellers ned på alle fire og mave mig fremad, 15 min. før lukketid ligger jeg klar, 123 meter fra en lille seks-ender. Nu skal den bare vende sig, 2 min. efter drejer han rund og jeg slipper kuglen, vil vidende at han stadig står en lille smule spids, jeg ser ham ikke tegne for skuddet, så ringer til min kammerat, hvorefter vi kigger på stedet, vi finder kun 8-10 dråber blod, så ringer til en sweisshund, men mens jeg står og snakker med ham, opdager min kammerat at bukken ligger små 40 meter fra skudstedet, sten død. ALDRIG har jeg været mere lettet.

Vi får brækket dyret, og kan se kuglen har sat perfekt, hjerte + lunge.

Hvad mere kan man ønske sig?

Efter en fantastisk dag går turen igen mod Aulum, hvor vi bliver enige mod at jeg skal overnatte, da det mildt sagt er ved at være sidst på dagen. En helt ubeskrivelig dag er ovre.

Jeg har siden hen fået min bukken fa om morgenen skuldermonteret, og kan kun sige det er de bedste penge jeg har brugt.

En ny bukke jæger blev født den dag, og kan vist roligt sige jeg får svært ved at få en sæson med flere gode turer end denne. 2 flotte bukke og 5 ræve hvalpe, og godt med rågeunger ind i mellem.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj