Register
A password will be e-mailed to you.
Jagt i skoven

Kan du være sikker i skoven, når der samtidig udøves jagt? Og bør der skiltes?

En familie som er nabo til et areal, hvor der drives jagt, kan føle sig usikker når de hører skud og ser at hundene sidder i bilerne, alt imens en del personer går rundt med et gevær i hænderne. De mener at høre hagl falde ned på taget og tænker, hvor farligt det er og kan de være sikre og har jægerne hundene siddende inde i bilen, for ikke de skal komme til skade? Sådan opfattelse er ikke unormal hos ikke jægere.

En nabo til min jagt, ringer til vores udlejer da hun ser at vi er på jagt i en remisse tæt på hendes ejendom, hun hører skud og mener også at hun hører hagl falde ned på hendes tag. Hendes mor som er på besøg, går ud i haven, hvor hun under nogle buske, finder en død fasanhøne, som bekendt er fredet i januar, alt ser ikke godt ud for den ellers så hyggelige jagt. Vi har på intet tidspunkt skudt ind over eller imod hendes ejendom og vi har slet ikke skudt til en fasanhøne, men vi har en dårlig sag og jeg beslutter mig for at hjælpe naboen af med den høne, som hun ikke anede hvad hun skulle stille op med. Jeg forærer hende endvidere en vildtspegepølse som jeg havde på lager. Hønen som var fundet i haven, fandt vi aldrig ud af, hvordan den var kommet af dage.

Skiltning i skoven

Mange ikke jægere, bliver også utrygge, når de ser skiltet med, at der i dag drives jagt i skoven. Kan man færdes sikkert eller hvordan? Jeg møder tit det spørgsmål når venner og familie som ikke går på jagt møder dette skilt ved indgangen til den skov de er på vej ind i.

Der er jo forskel på skiltningen. Hvis det er selskabsjagt og der på skiltet står at skoven er lukket pga. jagt, må man finde et andet sted at gå eller færdes, men mange misforstår skiltet, der bare oplyser, at der er riffeljagt. Her er der jo bare tale om en service meddelelse, så ikke man bliver bange, når man møder en jæger eller hører et skud.

Er vi som jægere for dårlige til at oplyse hvad der egentlig sker? Ingen jæger afgiver jo et skud, uden at vide hvad der er i baggrunden. Egentlig burde der på skiltene, oplyses, at man trygt kan færdes i naturen selv om at der er jagt.

Hvad syntes du?
Log ind og skriv din holdning til skiltning eller ej i forbindelse med jagt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj