Register
A password will be e-mailed to you.
Tunnelportal i Rødbyhavn Femern A-S

Tunnelportalen i Rødbyhavn. Foto Femern A/S, billedearkiv.

Den nye Femern tunnel mellem Rødby og Puttgarden giver nye og nemmere muligheder for jægere, der vil til Tyskland og Polen. Sådan lyder det fra flere jagtrejseselskaber.

Flere jægere vil tage på jagt i Tyskland og Polen, når Femern-tunnelen åbner og gør det muligt at køre direkte fra Sjælland over Lolland til Tyskland. Det er meldingen hos flere jagtrejseselskaber.
Allerede nu er Femern A/S i gang med de indledende øvelser til tunnelen ved at udvide veje ned til Rødbyhavn, hvor der skal etableres en tunnelelementfabrik, der skal producere elementer til portalen og tunnelen.

Diana Hunting Tours

Jeg er slet ikke i tvivl om, at Femern forbindelsen vil have en positiv indflydelse på antallet, der tager på jagtrejser til fx Polen. Især bliver det et plus for jægere, der bor på Sjælland“, siger Tina Jeppesen, direktør i Diana Hunting Tours.
Hun forklarer, at langt de fleste jægere tager bil frem for fly, fordi jagterne i Polen opfordrer til, at man har trofæerne med hjem. Og det er nemmere i bil end med fly.
Det vil derfor helt klart være en forbedring af jagtrejserne, at man har nemmere ved at komme derned. Så man ikke er afhængig af færgerne, som mange også synes er for dyre” siger Tina Jeppesen.

Nika Jagtrejser

Også hos Nika Jagtrejser er man positiv ved udsigten til Femern tunnelen.
Jeg tror stadig, nogle vil sejle med Gedser-Rostock-færgen. Men forbindelsen mellem Rødby og Femern betyder selvfølgelig, at man ikke nødvendigvis skal holde og vente på en færge. Især for dem, der vil til Tyskland, gør tunnelen rejsen nemmere. Vi ved, at næsten alle, der vælger jagtrejser til Tyskland og Polen vælger bil frem for fly“, siger Aksel Spangsberg, medejer i Nika Jagtrejser.

Femern A/S

Claus F. Baunkjær, der er administrerende direktør for Femern A/S, der står for byggeriet af Femern tunnelen, glæder sig over, at der allerede mange steder er fokus på de nye muligheder, som Femern tunnelen skaber.
Femern tunnelen binder Europa sammen på en helt ny måde. Den skaber arbejdspladser og grobund for vækst inden for erhverv og turisme. At også jægere får nye muligheder med den nye forbindelse er et godt eksempel på, at forbindelsen vil gøre en forskel“, siger han.

Fakta om Femern tunnelen

Tunnelen bliver cirka 18 km lang mellem Rødbyhavn og Puttgarden og står færdig i 2021. Byggeriet af tunnelen er ikke gået i gang endnu, men det er til gengæld alle de fremrykkede aktiviteter, som Femern A/S også står for. Aktiviteterne går ud på at forberede området omkring Rødbyhavn til anlægsarbejdet med etableringen af tunnelen og portalen. Derfor igangsættes der allerede nu etablering af nye og forbedrede veje og cykelstier, en opgradering af forsyning af el, vand og kloakering, en ny pumpestation til afvanding af lavtliggende områder ved Rødbyhavn, nedrivning af gammelt fiskeopdræt og etablering af erstatningsnatur.

Af journalist Kirsten Marie Juel Jensen, Femern A/S på 22 44 93 79.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj