Register
A password will be e-mailed to you.

Sådan foregår skydningen til selve riffelprøven. Instruktøren giver klare ordre inden start, hvad der skal ske, fx husk høreværn og lad jagtriflen. Aspiranten har 6 minutter til at afgive 6 skud, hvoraf de 5 skal side indenfor ringen.

Riffelprøven har to formål;
1. At sikre træfsikkerheden (minimere anskydning af vildtet)
2. At sikre våbenhåndteringen foregår forsvarligt og sikkert
>Skydestillingen er fri og du må samtidig benytte dig af alle de hjælpemidler til riffelprøven, som du normalt ville medbringe på riffeljagt, fx jagtstol, skydestok, rygsæk, kikkert og lignende. Skydningen foregår på 100 meters afstand og du har 5 minutter til at afgive 6 skud, hvoraf de 5 skal ramme indenfor et område op 20 cm i diameter.

About The Author

Jæger & Nålepude

Jeg har været interesseret i naturen, dyrelivet og jagt så længe jeg kan huske. Hver gang der var mulighed for at komme med morfar på jagt og i naturen eller hjælpe til med opdræt og udsætning af fasaner og ænder, pasning og fodring, plantning og beskæring af træer, remiser mv, ja så var jeg med. Jagten har fulgt rigtig meget i mit liv og det gør den stadig. Jeg begyndte i 2009 at blogge om jagt og dette har siden udviklet sig Jægernes Magasin. Et medie jeg er stolt af at have været med til skabe og som i dag er med til at formidle viden om jagt i Danmark til kommende, nye og erfarne jægere. Jægernes Magasin havde ikke været det samme uden Jeres deltagelse, aktivitet og mange input i form af jagthistorier, kommentarer, debatter osv. Siden da er jeg begyndt at lave jagtfilm med mange spændende personer indenfor jagtens verdens, som alle ved en hel del mere om jagt end jeg selv. Forhåbentlig kan vi sammen formidle viden om jagt i Danmark endnu bedre til gavn for alle. Du er meget velkommen til at følge mig på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Nikolaj-Brandt/598311336890488

Related Posts

One Response

 1. Ped-1

  Fin og informativ video.

  Jeg synes det er synd at den kvindelige aspirant, Jeanet Hjort, ikke evaluerer sin egen indsats mht. forberedelser.

  Det var jo tydeligt, at den liggende skydestilling med den trebenede stol vendt på hovedet, som riffelstøtte ikke var afprøvet hjemmefra, hvorfor hun desværre var nødt til at improvisere og dermed skød mindre godt.

  Knæk og bræk til Jeanet hvis hun ikke allerede har bestået prøven.

  Mvh

  Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj