Register
A password will be e-mailed to you.

Badesæsonen er  officielt fra den 1. juni til den 15. september og det er i denne periode det Blå Flag vajer over 250 danske strande og 51 marinaer i Danmark. Blå Flag er et internationalt miljømærkningsordning som skal sikre gode oplevelser ved strande og havne. I Danmark er det Friluftsrådet, der administrerer ordningen.

Hvis du har hund, så husker du måske forbuddet fra sidste år?

Det er forbudt for hunde at bade på Blå Flag-strande i perioden fra 1. maj til 15. september.

Blå Flag strande i Danmark dækker kun 3 % af kyststrækningen. De øvrige 97 % af landets kyststrækning må hunde stadig bade.

Dyreværdfærdsordfører fra Dansk Folkeparti, Dennis Flydtkjær, udtrykte sidste år utilfredshed med forbuddet.

Det virker som noget af et overkill at lave et forbud mod noget, som aldrig før har givet anledning til problemer. Især når det sker på så tyndt et grundlag, som der åbenbart er tale om her. Det er helt til grin. Hvis vi ikke kan finde en løsning med Blue Flag, så må vi overveje at melde os ud af ordningen og lave et dansk alternativ“.

Hvad synes du om forbuddet?

About The Author

Jæger & Nålepude

Jeg har været interesseret i naturen, dyrelivet og jagt så længe jeg kan huske. Hver gang der var mulighed for at komme med morfar på jagt og i naturen eller hjælpe til med opdræt og udsætning af fasaner og ænder, pasning og fodring, plantning og beskæring af træer, remiser mv, ja så var jeg med. Jagten har fulgt rigtig meget i mit liv og det gør den stadig. Jeg begyndte i 2009 at blogge om jagt og dette har siden udviklet sig Jægernes Magasin. Et medie jeg er stolt af at have været med til skabe og som i dag er med til at formidle viden om jagt i Danmark til kommende, nye og erfarne jægere. Jægernes Magasin havde ikke været det samme uden Jeres deltagelse, aktivitet og mange input i form af jagthistorier, kommentarer, debatter osv. Siden da er jeg begyndt at lave jagtfilm med mange spændende personer indenfor jagtens verdens, som alle ved en hel del mere om jagt end jeg selv. Forhåbentlig kan vi sammen formidle viden om jagt i Danmark endnu bedre til gavn for alle. Du er meget velkommen til at følge mig på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Nikolaj-Brandt/598311336890488

Related Posts

2 Responses

 1. Søren Mikkelsen

  Godt sagt Claus!

  Sund fornuft råder tilsyneladende ikke mere i lille Danmark. Det er da klart – og almindelig dannelse og god opdragelse – ikke at lufte sin hund og lade den bade på stranden, når der er “fluepapir” eller i nærheden af andre mennesker. Ser intet problem i at lufte hunden på selv samme Blå Flag strande, når stranden ikke anvendes.

  Når stranden ser ud som på billedet, hvorfor skal hundeejere så ikke kunne anvende stranden? (De skal naturligvis rydde op efter sig selv).

  Svar
 2. Claus

  Må give DF’eren ret, selvom de ikke normalt er min kop te.. Det er totalt overkill.
  Folk rendte rundt som mini-politimænd sidste år og begyndte at lave kæmpe problem ud af dette.
  Vi lever ikke i en steril verden og er ikke noget at stræbe efter – slap nu bare af og lad hunden (og alle andre dyr) gøre som de gør. Normale hundeejere vil samle op efter hunden… Dem der ikke gør er alligevel ligeglad med sådanne love her.

  Irriterende nok, tror flere dette er hele landet og alle kysterne. Personligt ville jeg sjældent tage min hund med på en blå strand, men bruger de andre skønne (og normalt forladte) kyststrækninger.. Sjovt man også her nu skal møde folk der begynder at kæfte op om at man ikke skal/bør/må have hunden med på kysten.

  Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj