Register
A password will be e-mailed to you.

Der er 250 strande i Danmark med blå flag, og det er ikke længere tilladt at lade sin hund bade ved disse strande. Forbuddet skyldes, at Danmark skal leve op til bestemte kriterier for at være med i den internationale miljømærkningsordning.

Verdenssundhedsorganisationen WHO har lavet undersøgelser, der viser, at antallet af E. colibakterier i vandet stiger, hvis hunde bader i det” siger Bjarke Lembrecht Frandsen, Blå Flag-konsulent i Friluftsrådet.

Blå flag, ikke hele stranden

Blå Flag er jo en defineret del af stranden, og går man væk fra det område, er det lovligt”, siger Bjarke Lembrecht Frandsen.

Blå flag strande

Der er 250 strande i Danmark med Blå Flag. Foto Blo Flag/Google Maps

Hunde må gerne tages med til strande med Blå Flag, så længe de er i snor og altså ikke tages med i vandet.

Hvad synes du om et sådan forbud?

About The Author

Jæger & Nålepude

Jeg har været interesseret i naturen, dyrelivet og jagt så længe jeg kan huske. Hver gang der var mulighed for at komme med morfar på jagt og i naturen eller hjælpe til med opdræt og udsætning af fasaner og ænder, pasning og fodring, plantning og beskæring af træer, remiser mv, ja så var jeg med. Jagten har fulgt rigtig meget i mit liv og det gør den stadig. Jeg begyndte i 2009 at blogge om jagt og dette har siden udviklet sig Jægernes Magasin. Et medie jeg er stolt af at have været med til skabe og som i dag er med til at formidle viden om jagt i Danmark til kommende, nye og erfarne jægere. Jægernes Magasin havde ikke været det samme uden Jeres deltagelse, aktivitet og mange input i form af jagthistorier, kommentarer, debatter osv. Siden da er jeg begyndt at lave jagtfilm med mange spændende personer indenfor jagtens verdens, som alle ved en hel del mere om jagt end jeg selv. Forhåbentlig kan vi sammen formidle viden om jagt i Danmark endnu bedre til gavn for alle. Du er meget velkommen til at følge mig på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Nikolaj-Brandt/598311336890488

Related Posts

9 Responses

 1. Keld larsen

  Vi skal da bare gøre som i alle de sydeuropæiske lande, ……vise civil ulydighed, og blæse på tåbelige regler. Vurder selv.
  På en cykeltur omkring midnatstid oplevede jeg at der stod 3 cyklister og ventede på at der skulle blive grønt lys. Der var glimrende udsigt til alle sider, så jeg cyklede sgu da bare forbi dem, men nåede kun lidt ud i krydset da de råbte:: KA du ikke se at der er rødt::: :::::Jo det kan jeg godt, men I kan åbenbart ikke se , at der ikke er nogen biler.:::;
  Desværre er befolkningen holdt op med at tænke selv, men retter sig blindt efter regler under alle forhold……
  Danmark er et skønt land, men beboet af små bange mennesker.

  Svar
 2. Gunnar Nilsson

  Det er igen helt hold i hovedet hvilke love der vedtages i folketinget.

  Svar
 3. jan gammelby nielsen

  Det er noget pjat nok er blå flag strandene ikke så brede at man ikke kan gå et andet sted hen med sin hund men alligevel.

  Svar
 4. Tina Larsen

  Jeg er den uheldige ejer af et gammelt sommerhus, hvor der er blå flag. Vi har jo netop valgt denne ferieform,fordi også vores 2 firbenede venner kan få en svømmetur, selvfølgelig under hensyn til andre badende gæster. En ferietur i sommerhus bliver nu ikke længere det samme. Nu skal jeg enten sniger mig til vandet med hundende, hvor der er færrest badende gæste og så modtage en masse sure kommentarer fra folk, der ikke kan sætte sig ind i den livskvalitet det gir fra os og hundende at de kan få en vandtur. Eller jeg kan forsøge at sælge mit sommerhus. Øv, for en tåbelig regl.

  Svar
 5. Trille Svoldgaard

  Hvorfor skal vi have så mange latterlige regler alle steder? Må vi snart have lov til at leve eller må vi kun opholde os ude 10 timer i døgnet så vi ikke forurener så meget? Der kommer sikkert også snart bilfri søndage tilbage og andre mærkelige ting. Forlader snart det her LORTE LAND!!!

  Svar
  • Kim Andersen

   De blå flag er ikke en dansk opfindelse, men en international standard. Denne standard foreskriver, at hvis danske strande skal have et blå flag, der kan bruges i marketingøjemed, må hunde ikke bade i vandet. Danmark behøver ikke være med i ordningen, men i såfald mistes flagene.

   PS: Bilfrie-søndage blev indført som følge af mangel på brændstof qua oliekrisen. Det er ikke en administrativ opfindelse.

   Svar
 6. Claus

  Godt nok en tosset ide. Er selv hundeejer og er ofte ved kysten med hunden, dog kommer jeg ikke på de blå flag strande.
  Gode argumenter Brian, for ja er jo umuligt at holde en bestemt strækning ren pga. mange forhold.
  OG stop nu generelt med alle disse tåbelige regler hele tiden, flere og flere micro regler der kvæler os alle sammen. Næste bliver vel at forbyde børn under 10 år at bade der? Det er vist der vi finder en del pølle syndere 🙂

  Svar
 7. RB

  Ak ja, igen noget fra en embedsmand/kvinde der aldrig kommer ud i den virkelige verden.
  Det er sgu ikke hunden der skider eller tisser i vandet.

  Svar
 8. Brian Jensen

  Selv om jeg ikke selv har hund, finder jeg finder jeg det nye forbud fuldstændig latterligt…

  1: På nabo-strande uden blåt flag må hunde svjv jo gerne bade… hvordan skal man forhindre at vandet fra disse hundevenlige strande kommer hen til blå flag nabostranden?

  2: Hvad med de vilde dyr (fugle, fisk osv), må de så heller ikke færdes i og over vandet ved strande med blå flag(I så flad kunne jeg da godt tænke mig at vide hvordan man skal håndhæve et sådant forbud)

  3: Hvad med al den forurening der ender i havet fra skibe, vandudløb (åer og floder over hele verden) landbrug osv… Hvordan har man mon tænkt sig at forhindre den slags forurening finder vej til de fine blå flag strande?

  Som jeg ser det, er hunde da vist den mindste synder, hvis vi skal snakke om hvem der forurener havvandet med bakterier?

  Mvh Brian Jensen

  Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj