Register
A password will be e-mailed to you.
rottweiler_foto_heather_paul

Politiet rykkede ud efter en rottweiler og en mindre hund var blevet aflivet. Foto Heather Paul, Flickr

Lidt over midnat natten til i mandag hørte et vidne to skud og så efterfølgende en større bylt blive slæbt ud i en firhjulstrækker, som herefter forlod området.

Anmeldelsen fik politiet til at rykke ud og der blev hurtigt fundet en større blodplet. De tilstedeværende fortalte at blodet stammede fra to hunde, som var blevet aflivet idet en rottweiler havde skambidt en mindre hund. De tilstedeværende var herefter blevet enige om at aflive begge hunde, hvorfor de havde bedt en bekendt jæger om at komme forbi og aflive hundene.

Politiet anholdte selskabet, der bestod af fire personer (tre mænd og en kvinde), som blev afhørt og løsladt dagen efter uden sigtelse. Personen som foretog aflivningen er jæger med gyldigt jagttegn. Polititets jurister skal nu vurdere om der er sket noget strafbart.

 

Hvad siger lovgivningen mht. aflivning af hunde?

I henhold til “Bekendtgørelse om slagtning og aflivning af dyr” kapital 3, § 6, fremgår det:

Slagtning eller aflivning af dyr af hesteslægten, kvæg og strudsefugle må kun foretages af dyrlæger, slagtere, personer med jagttegn eller andre personer, der har modtaget uddannelse i slagtning eller aflivning.

Stk. 2. Aflivning af hunde og katte må kun foretages af de i stk. 1 nævnte personer.

Stk. 3. Stk. 2, gælder ikke aflivning af hundehvalpe og kattekillinger, der sker i umiddelbar tilslutning til fødslen og ikke senere end en uge efter fødslen. Aflivning ved drukning må ikke finde sted.

2 Responses

  1. J.A.Jensen

    Selvom der ikke er noget ulovligt i det (alt efter hvor det er sket) Havde jeg som jægeren pga. tidspunktet ringet og fået "go" eller "no-go", hos politiet.

    Svar
  2. OleK

    Det lyder jo hel vanvittigt, men umiddelbart ser det ikke ud til at der sket noget ulovligt, men man må sgu da forlange at folk tænker lidt! Hvorfor fanden skulle det ske midt om natten?!

    Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.