Register
A password will be e-mailed to you.

Stalddørspakke giver flere lokale fødevarer

Danskerne skal have bedre mulighed for at købe lokale fødevarer direkte fra småproducenterne. Derfor er miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen nu på vej med en stalddørspakke, der skal give producenterne bedre muligheder for at afsætte varer til lokalområdet.

Allerede til sommer kan forbrugere, supermarkeder og restauranter købe frisk fjerkræ uden tarme, kråse og hjerte ved stalddøren. Hidtil har småproducenter ikke haft mulighed for at sælge fjerkræ uden indvolde. Ændringen er en del af miljø- og fødevareministerens stalddørspakke, som får positiv betydning for knap 1.000 små stalddørssalg rundt om i landet.

Det er godt nyt for alle de producenter, som sælger gode lokale råvarer direkte fra stalddøren. Danmark har været alt for restriktiv i vores implementering af EU-reglerne på området, og det har begrænset danske småproducenters mulighed for at sælge flere fødevarer direkte fra produktionen. De nye regler betyder, at man for eksempel nu vil kunne hente en renset juleand direkte fra den lokale gård“, siger miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen.

Miljø- og fødevareministerens stalddørspakke ændrer ikke ved de høje danske krav til fødevaresikkerheden.

Flere muslinger og æg

Udover at juleanden nu også kan hentes renset direkte fra gården, vil stalddørspakken også ændre betingelserne for salg af muslinger og æg. Forslaget åbner for, at muslingefiskere kan sælge muslinger direkte fra kutteren til forbrugere og lokale detailvirksomheder. Derudover kommer ægproducenter til at kunne sælge dobbelt så mange æg om året end hidtil – 100.000 æg mod de 50.000 æg, der gælder i dag.

Nu vil man kunne tage en bærepose med ned til sin lokale muslingefisker og få fyldt posen op, lige efter muslingerne er hevet op af vandet. Interessen for lokalt producerede varer er stigende, og nu får producenterne bedre mulighed for at følge med“, siger Eva Kjer Hansen.

Også jægerne får glæde af pakken

Det bliver ligeledes muligt at fjerne skindet fra storvildt og udskære kødet, ligesom det nu bliver muligt at fjerne indvolde fra småvildt og sælge det til forbrugerne og lokale detailvirksomheder. Tidligere har det kun været muligt at sælge renset storvildt med skind og uåbnet småvildt.

Stalddørspakken er netop sendt i høring den 1. februar og notificeres efterfølgende i EU. De ændrede regler forventes at træde i kraft til sommer.

Læs hele pressemeddelelsen hos Miljø- og Fødevareministeriet

About The Author

Jæger & Nålepude

Jeg har været interesseret i naturen, dyrelivet og jagt så længe jeg kan huske. Hver gang der var mulighed for at komme med morfar på jagt og i naturen eller hjælpe til med opdræt og udsætning af fasaner og ænder, pasning og fodring, plantning og beskæring af træer, remiser mv, ja så var jeg med. Jagten har fulgt rigtig meget i mit liv og det gør den stadig. Jeg begyndte i 2009 at blogge om jagt og dette har siden udviklet sig Jægernes Magasin. Et medie jeg er stolt af at have været med til skabe og som i dag er med til at formidle viden om jagt i Danmark til kommende, nye og erfarne jægere. Jægernes Magasin havde ikke været det samme uden Jeres deltagelse, aktivitet og mange input i form af jagthistorier, kommentarer, debatter osv. Siden da er jeg begyndt at lave jagtfilm med mange spændende personer indenfor jagtens verdens, som alle ved en hel del mere om jagt end jeg selv. Forhåbentlig kan vi sammen formidle viden om jagt i Danmark endnu bedre til gavn for alle. Du er meget velkommen til at følge mig på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Nikolaj-Brandt/598311336890488

Related Posts

3 Responses

 1. Vagn Andersen

  Kommentar til Erik, det er i orden og være bekymret, men det kan også være farligt, at køre i bil eller tage et fly. Det at bismut hagl er kræft fremkaldende er nok ikke være, end hvis andet vildt, er skudt med stålhagl, som kan knække en tand, samt det nok ikke er ret meget vildt der bliver skudt med bismut.
  Kommentar til Brian, det kan godt være du ikke er enig i hans mening, men at kalde folk det du gør, synes jeg ikke er i orden. Vi jæger bør holde en ordentlig tone og hjælpe folk af med deres bekymring, ved oplysning om risiko. Jeg synes det er helt fedt at åbne for mere stalddørsalg, man kan få friske råvarer 🙂
  Knæk og bræk
  Vagn Andersen

  Svar
 2. Brian Lindgren

  Erik hvis folk har den indstilling, kan de bare lade være at købe ved stalddøren, man det skal dælme ikke gå ud over os andre at der er tosser der tror man dør af ting fra naturen, bismut eller ej

  Svar
 3. erik clausen

  Ved at læse om stalddørssalg som kan være meget farligt hvis dyr der er skudt med bismut patroner som kan være kræft fremkalderene
  så det er nok en rigtig dårlig ide

  Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj