Register
A password will be e-mailed to you.

Hvordan foregår et køb eller salg af et glatløbet jagtgevær mellem private? Det kan være lidt svært for førstegangskøberen at finde ud af, hvis geværet købes udenom de etablerede jagtbutikker.

Vi har udarbejdet en blanket, som forhåbentlig kan hjælpe med at gøre handlen af glatløbede haglvåben mellem private lidt nemmere. Den kan både anvendes ved salg og køb og kan downloades gratis længere nede i artiklen.

Gyldigt jagttegn

Alle der er i besiddelse af et gyldigt jagttegn kan lovligt sælge og købe et brugt glatløbet jagtgevær.

Salg af brugt jagtgevær

Skal du sælge et brugt haglvåben er det dog vigtigt, at sælgeren ikke accepterer jagttegnet alene eller sammen med fx et sygesikringsbevis eller andet navnekort uden billede.

Køber skal fremvise et gyldigt jagttegn sammen med billede legitimation i form af fx pas eller kørekort.

Hvis det er muligt, så er det en god ide at tage en fotokopi eller et billede af købers jagttegn og billede legitimation.

Køb af brugt jagtgevær

Køber du et brugt et haglvåben så sørg for at se sælgers gyldige jagttegn med billede legitimation. Dette for at være sikker på, at personen også har tilladelse til at besidde våbnet.

 • Der kan dog være undtagelser hertil. Det kan fx være et haglgevær hos en ikke jagttegnsberettiget person, som 1984 fik en kvittering fra Politiet på sin anmeldelse og fik fortsat lov til at være i besiddelse af våbnet. Det er dog ikke usædvanligt at ejerne ikke kan finde disse gamle kvitteringer.Er der ikke “papirer” på våbnet er det endnu vigtigere, at sikre sig sælgers persondata og underskrift på handelsaftalen.
 • Hvis våbnet viser sig som værende stjålet er det vigtigt, at køber har fulgt anvisningen om at lave et handelspapir, som kan bevise købet fra en anden person, som måske viser sig at være tyv, hæler eller blot en godtroende køber.

Der blev indført anmeldelsespligt af glatløbede jagtgeværer erhvervet efter 10. februar 2000, hvilket betyder, at køber senest 8 dage efter erhvervelsen skal registrere våbnet hos politiet.
Dette gøres ved at udfylde Politiets blanket.

En gang i mellem sker det, at der bliver forevist et falsk jagttegn i forbindelse med en privat handel af haglvåben, men så længe du som køber eller sælger har sørget for at se billede legitimation sammen med jagttegnet og udfyldt et handelspapir ala nedenstående, så handler du i god tro.

Blanketten kan downloades ganske gratis herunder.

Download skabelon brugt jagtgevær

3 Responses

 1. Michael

  Swarovski kikkert PVI-2 2,5-10 x56 med blaser montage sælges.

  Nypris kikkert 19500 montage 3500

  sælges til 10000

  Svar
 2. Verner

  Hvis jeg sælger mit haglgevær og sammen med køberen har udfyldt blaketten vedr. handel med glatløbede jagtgeværer. – Er det vel køberen, som skal indberette til politiet – og ikke mig?
  Venlig hilsen
  Verner Kristensen

  Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj