Register
A password will be e-mailed to you.

De senere dage har der i flere medier været beskrevet, at mere end 92.000 ringduer jages/reguleres uden for jagttiden, i specielt september og oktober måned, hvor duerne stadig har unger i reden. Derved skulle der ifølge DRs undersøgende databaseredaktion være op til 20.000 dueunger der dør af sult hvert år, da begge forældre bliver skudt. Det er et statistisk tal, som DR er kommet frem til, og Jægerforbundet har udtalt, at de mener at tallet kun kan være maksimum 3.000 dueunger, der ikke får føde i perioden.

Miljøminister Kirsten Brosbøl udtalte samtidigt, at hvis tallene for dette er korrekt, vil hun have vildforvaltningsrådet til at kigge på reglerne, men hvad er Vildforvaltningsrådet for en størrelse, og hvad laver det egentlig?

Vildtforvaltningsrådet har eksisteret i Danmark siden 1979, og er et rådgivende organ, der indstiller til miljøministeren om principielle spørgsmål om jagt og vildtforvaltning. Rådet kan selv tage sager op, ellers får de sager fra miljøministeren.

Det der gør rådet så unikt er de organisationer der indgår i Vildtforvaltningsrådet, de er:

  • Danmarks Jægerforbund
  • Danmarks Naturfredningsforening
  • Landbrug & Fødevarer
  • Dansk Ornitologisk Forening
  • Dansk Skovforening
  • Dyrenes Beskyttelse
  • Friluftrådet

Kilde: Naturstyrelsens hjemmeside.

Det vil sige organisationer, der egentlig ikke har de samme interesser omkring natur og jagt i Danmark, men sidder i et rådgivende organ for miljøministeren, hvor sagerne må formås at blive gennemgået sagligt fra alle parter. Der er referater fra alle møder, og de er offentlige tilgængelige.

Du kan læse mere via dette link.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj