Register
A password will be e-mailed to you.

Danske kyster, strande og skove har en stor værdi for danskerne, viser en ny rapport fra de miljøøkonomiske vismænd. Miljøminister Kirsten Brosbøl vil bruge rapporten i det videre arbejde med den danske natur.

Danmarks grønne skove har sammen med vores smukke kyster og strande en meget stor værdi for de mange danskere, der hvert år bruger naturen aktivt. Det viser årets rapport fra det Miljøøkonomiske Råd.

Jeg kan selv mærke, at det gør godt at komme ud i naturen og for eksempel tage ungerne med på skovtur. Det har rigtig mange danskere glæde af, og som miljøminister er det dejligt, at miljøvismændenes rapport bekræfter naturens store rekreative værdi. Det er også interessant at få tal på og se, at en hektar dansk natur giver op til 700.000 kroner om året i rekreativ værdi“, siger miljøminister Kirsten Brosbøl.Kirsten Brosbøl Miljøminister

Ny skov løser mange opgaver

Især de statslige skove har en høj rekreativ værdi for danskerne. De store områder med ny skov, som hvert år rejses af staten og ved hjælp af tilskud fra staten, har i gennemsnit en værdi af 37.000 kroner pr. hektar. Det skyldes ikke mindst, at de generelt består af store sammenhængende arealer, der ofte ligger tæt på byer. På den måde får skovene ekstra stor værdi for mange danskere, der let får adgang til den nye natur.

Vi laver en stor indsats med alt fra cykelruter og ridestier til vandrekort og digitale guides i de statslige skove. Det gør vi, for at så mange som muligt får et udbytte af de statslige skove, som er alle danskeres skove. Det er dejligt, at der nu bliver sat en værdi på det store arbejde“, siger Kirsten Brosbøl.

Miljøvismændene anbefaler, at der ved udvælgelsen af nye skovrejsningsprojekter lægges større vægt på, hvor mange danskere der har adgang til skoven, da det øger skovens rekreative værdi.

Vismændene ønsker, at vi regner på de rekreative værdier for borgerne, når vi fremover vælger placeringen for en ny skov. Vi er allerede gået i gang med de samme overvejelser i arbejdet med at skabe mere skov til gavn for både mennesker og natur“, siger miljøministeren.

Kilde: Miljøministeriet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj