Register
A password will be e-mailed to you.

Jagt i kommunale skove i Aarhus

Jagt udlejes aarhus kommunale skoveAarhus Kommune ejer ca. 1.800 ha skov og et notat tilbage fra 1997 vurdere at ca. 500 ha er anvendelig til jagt.

Den konservative Niels Christian Selchau-Mark forslår at udleje denne del til jagt, for at se om det er muligt at lette den hårdt pressede økonomi på vedligeholdelsesområdet til skove og parker i Aarhus.

“Foruden at få indtægter fra jagtleje kan kommunen også spare udgifter til vildt- og terrænpleje. Jeg kommer selv fra en gård, Kollerup ved Hadsten, og ved, at jagtlejere gerne gør en indsats for at pleje terrænet, så vildtet trives” siger Niels Christian Selchau-Mark, politisk ordfører for De Konservative.

Friluftsrådet er imod at jagt udlejes i de kommunale skove, da skovene omkring Aarhus hører til blandt de mest befærdede i landet. Skovene anvendes af cyklister, fritidsløbere, ryttere og folk der ude og gå tur og Friluftsrådet er bange for at jagten ikke kan udføres sikkert.

Læs også: Skoven er lukket er pga. jagt

Ifølge vildtkonsulent, Lars Bruun Hansen, behøver publikum ikke at være bange når der drives jagt. Skovene lukkes aldrig for publikum når Naturstyrelsen holder jagt. I 2007 besluttede byrådet at der ikke skal drives jagt i de kommunale skove bortset fra én årlig nyjægerjagt.

Derfor har Niels Christian Selchau-Mark bedt om en vurdering af, hvordan udlejning af jagten kan foregår. Dette er et af punkterne på dagsorden når teknisk udvalg mødes i dag.

Kilde: Palle Jensen (Advarsel mod jagtskove) på P4 Østjylland og Erik Nørby (Ja tak til jagt i de kommunale skove) på aarhusportalen.dk

Syntes du det er en god ide, at udleje jagten i kommunale skove?
Deltag i debatten herunder.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj