Register
A password will be e-mailed to you.

Jævnligt når jeg går i skoven oplever jeg uden varsel at der er skud i skoven, formentlig et godt stykke væk.

Andre gange er det skilte på nogle veje (hvor der står jagt i skoven), men det står på udgangsvejen og jeg gik ind 3 km væk, hvor der ikke var et skilt.

Og atter andre gange er der skilte “skoven lukket pga jagt” (eller noget i den stil), men heller ikke altid står det ved alle veje (hvilket jo også er nærmest umuligt i en stor skov).

Hvordan skal man – som ikke jæger – egentlig forholde sig til jagtsæsonen, sådan at jeg fortsat kan nyde skoven på min måde og jægerne kan nyde den på deres måde?

2 Responses

 1. Johnny Lauritzen

  jeg har lejet jagten i statsskoven ved Hedensted.Der står i min kontrakt at vi ikke må skilte når vi går på jagt i skoven af hensyn til de øvrige skovgæster.
  Jeg har gentagene gange talt med vor skovfogede men har desværre
  Fået afslag hver gang. Jeg ønskede ved skiltning at gøre de øvrige skovgæster opmærksom på at vi idag har jagt i skoven,da jeg flere gange har været i dialog med de besøgende i skoven på netop disse dage.Det er tilsyneladene en beslutning Skov og Naturstyrelsen har fortaget.

  Svar
 2. Nikolaj Brandt

  Hej Kim,

  Der bør være skiltning ved alle skovens indgange. Naturbeskyttelsesloven giver den private skovejer mulighed for at holde sin skov lukket ifbm. jagt.

  Offentlige skove tror jeg ikke vil være hensigtsmæssige at lukke af ifbm. jagt, der er trods alt flere ikke-jægere, men der bør være skiltning, som fortæller øvrige gæster, at der er jagt i skoven den pågældende dag.

  Jægere er meget opmærksomme på sikkerheden, og derfor ville jeg selv være ganske tryg ved at færdes på skovens offentlige stier/veje, selvom der er jagt i skoven.

  Mvh.

  Nikolaj

  Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj