Register
A password will be e-mailed to you.

Onsdag morgen 19-5-2010 efter 4 dages intens jagt på plads bukken. Jeg har fulgt ham gennem hele vinteren. Jeg havde været ude de 3 foregående dage i håb om at det ville lykkedes for mig. Hver eneste gang jeg var på jagt efter ham så jeg ham også.

Mit terræn er lidt bakket og samtidig et mose område, hvor for bunden af bakken går en å, som også danner skællet til naboen. Jeg har gennem hele vinteren og månederne op til bukkejagtens start observeret bukken.
Jeg drog afsted onsdag morgen med en kammerat, der havde skudt en buk den 16. maj. Vi listede afsted og allerede inden vi var kommet hen på den påtænkte plads, op af et træ med lidt læ, kunne vi se en rå der var aktiv på den anden side af åen. Lidt grundig studering med kikkerten, en ny indkøbt Nikon Trailblazer 10×50, fik vi da også øje på bukken som lå kun med hovedet fremme i græsset. Han var meget nem og kende da hårgrænsen gik til under øjnene og han var rød i toppen. Samtidig kunne vi se en mindre gaffelbuk komme travende og med det samme, bukken vi var på jagt efter, fik øje på den lille gaffelbuk begyndte skuespillet. Den lille gaffelbuk skulle selvfølgelig jages på porten og væk forsvandt de begge. Jeg var sikker på at mine chancer igen var spildte denne morgen. Men vi kom på plads og måtte jo bare vente og se hvad der skete.
Ud af det blå og fra en retning, hvor jeg ikke tidligere har set bukken komme fra før, kom han travende ned over marken og gik ind på bagsiden af mosen, hvor vi ingen skyd muligheder har. Vi besluttede os derfor at prøve at pürsche os ind på ham i den anden ende af mosen.

Det havde vi i første omgang ikke held med, da der slet ikke var nogen buk at se. På vej tilbage til start positionen får jeg kigget mig tilfældigt over skulderen og kunne ane at noget ikke var som det plejede at være. Der stod han på den åbne mark og han havde anet der var noget i gærde. Min jagtkammerat holdte hele tiden øje med, hvornår bukken kiggede væk, således at der var mulighed for at rette skydestokken til og få lagt riflen på plads. Skuddet gik og bukken forsvandt. Vi skridtede skudafstanden af til at være ca. 130 m ud til bukken. Da vi kom ned til skudstedet var der ingen buk, dog en smule lyst sweich, men vi fandt bukken 40 meter længere væk.

Dette er min 3. buk efter en ok jagt. Jeg skød den med en gammel Mauser riffel med en Otterup pibe kaliber 6,5-55 med en Laupa 10,1 grams kugle. Der er monteret en sigtekikkert af mærket Zeiss Victory 3-12×56 Loutec på jagtriflen.

Det skal lige siges at aftenen inden fik jeg nok en jægeres værste mareridt, som man kan kalde et liveshow. Da jeg sad på jagt og kunne se bukken på naboens stykke, ligge og hvile/tykke drøv kunne jeg se en anden skytte og en jæger komme travende ned ovre på den anden side. Men heldigvis for mig er der en vagtsom rå, der får øje på jægerne så dyrene forsvinder 🙂

Jagtoplevelser og bukkehistorie skrevet af Mikkel Højgaard Larsen

About The Author

Jæger & Nålepude

Jeg har været interesseret i naturen, dyrelivet og jagt så længe jeg kan huske. Hver gang der var mulighed for at komme med morfar på jagt og i naturen eller hjælpe til med opdræt og udsætning af fasaner og ænder, pasning og fodring, plantning og beskæring af træer, remiser mv, ja så var jeg med. Jagten har fulgt rigtig meget i mit liv og det gør den stadig. Jeg begyndte i 2009 at blogge om jagt og dette har siden udviklet sig Jægernes Magasin. Et medie jeg er stolt af at have været med til skabe og som i dag er med til at formidle viden om jagt i Danmark til kommende, nye og erfarne jægere. Jægernes Magasin havde ikke været det samme uden Jeres deltagelse, aktivitet og mange input i form af jagthistorier, kommentarer, debatter osv. Siden da er jeg begyndt at lave jagtfilm med mange spændende personer indenfor jagtens verdens, som alle ved en hel del mere om jagt end jeg selv. Forhåbentlig kan vi sammen formidle viden om jagt i Danmark endnu bedre til gavn for alle. Du er meget velkommen til at følge mig på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Nikolaj-Brandt/598311336890488

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj