Register
A password will be e-mailed to you.

Fødevareministeren gør det mere attraktivt  for landmænd at etablere naturstriber i deres marker, uden at det koster i kvælstofregnskabet eller i dyrt købte konsulenttimer. Det sørger en ny regelændring fra Fødevareministeriet nu for, som sendes i høring til maj. I dag har landmanden allerede mulighed for at undlade at pløje, så og høste på striber og pletter på marken, men med de nuværende regler er det både dyrt og besværligt, hvorfor mange afholder sig fra det.

Mere plads til natur og biodiversitet

Naturstriber skal give mere plads til naturen, så blomstrende urter kan tiltrække summende honningbier og sommerfugle mens vegetationen kan tiltrække biller, edderkopper og græshopper. En forbedring af biodiversiteten øger fødegrundlaget for bier, der bestøver landmændenes afgrøder samt rovinsekter, der tager skadedyr i markerne.

Ændringen vil betyde, at det vil blive lettere for landmanden at lave naturstriber på op til 3 % af markens areal.

Et lille tankeeksperiment

I 2013 blev der dyrket forskellige kornsorter på ca. 1.400.000 ha i Danmark. Hvis blot halvdelen af de landmænd valgte at tage de nye regler i brug på deres marker, så ville det øge biodiversiten med hele 42.000 ha svarende til 70% af Bornholms samlede areal.

LÆS OGSÅ: Stenbunker er godt for biodiversiteten

About The Author

Jæger & Nålepude

Jeg har været interesseret i naturen, dyrelivet og jagt så længe jeg kan huske. Hver gang der var mulighed for at komme med morfar på jagt og i naturen eller hjælpe til med opdræt og udsætning af fasaner og ænder, pasning og fodring, plantning og beskæring af træer, remiser mv, ja så var jeg med. Jagten har fulgt rigtig meget i mit liv og det gør den stadig. Jeg begyndte i 2009 at blogge om jagt og dette har siden udviklet sig Jægernes Magasin. Et medie jeg er stolt af at have været med til skabe og som i dag er med til at formidle viden om jagt i Danmark til kommende, nye og erfarne jægere. Jægernes Magasin havde ikke været det samme uden Jeres deltagelse, aktivitet og mange input i form af jagthistorier, kommentarer, debatter osv. Siden da er jeg begyndt at lave jagtfilm med mange spændende personer indenfor jagtens verdens, som alle ved en hel del mere om jagt end jeg selv. Forhåbentlig kan vi sammen formidle viden om jagt i Danmark endnu bedre til gavn for alle. Du er meget velkommen til at følge mig på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Nikolaj-Brandt/598311336890488

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj