Register
A password will be e-mailed to you.

Start eller slut?

Jeg hørte her forleden dag nogen tale om at jagtsæsonen var slut, jeg mener jo nok at den lige er startet.

Hvis du gerne vil forbedre dine jagt- og naturoplevelser i fremtiden, er der mange ting der kan gøres i februar og marts måned.

Fodring

Det er meget vigtigt at du forsætter med at fodre fasaner og agerhøns helt frem til de begynder at ruge. Inden længe begynder agerhønsene at parre sig ud, og fasanerne danner territorium, så der er vigtigt at du fodrer så mange steder som muligt, idet fuglene forsvarer fodertønden overfor andre fugle, som kommer ind på deres territorium, så hellere mange små portioner end få store foderpladser. Det nemmeste er at bruge små tønder eller rør, med spiral i bunden. Det bedste er at fodre med hvede og/eller knækket eller hel majs.

Naturpleje

Mens frosten endnu er i jorden, er det en god ide at bruge lidt tid med saven, og få skåret ned rundt om vandhuller, og hvis du har levende hegn og remisser som trænger til at blive tyndet, kan det fint gøres nu. Se dette link, hvis du vil vide mere om vedligeholdelse af levende hegn.

Vedligeholdelse af læhegn

Hæfte om vedligeholdelse af læhegn.

 

Ræv

Det er tilladt at regulere ræve, uden tilladelse i februar måned, der hvor den forvolder skade på flora og fauna.

Så hvis du vil ud og lufte geværet, er der også mulighed for det. Har du rævegrave, skulle du prøve om Mikkel er hjemme, eventuelt kan du sidde på anstand efter ræv, måske kombineret med lokkekald – hareskrig kan godt lokke Mikkel frem fra skjulet i februar.

Desuden er der mulighed for at fange ræve i fælder, du vil senere kunne finde en tegning herinde, så du selv kan bygge din egen rævefælde.

Husk at gå kunstgravene efter sidst på måneden med hunden, og sørg så for at få dem lukket. Ræven må ikke få hvalpe i kunstgrave, så kan disse være ødelagt i flere år.

Krager

Der er ikke noget bedre end at tilbringe en morgen i krageskjulet, sammen med en god jagtkammerat. Husk at du skal søge om reguleringstilladelse hos Naturstyrelsen, inden du må regulere krager.  Du kan lokke kragerne tæt på med lokkefugle, eller en kunstig rovfugl. Der kommer en lille film i marts, hvor vi kommer med flere tips til kragejagt.

Råvildt

Netop i februar og marts, bruger jeg meget tid på at studere råvildtet, de er meget synlige på denne tid af året, og går tit i store flokke på åbne arealer, dette er den bedste mulighed til at få et overblik over bestanden, og hvilke dyr der kan være jagtbare i den kommende bukkejagt . Det er god sport, og meget spændende at tage billeder af sine dyr på denne tid af året.

Har du skov med unge ege, er det godt at stamme dem lidt op nu, og rådyrerne vil elske at spise de spæde skud på de grene du skærer ned. Pil, birk og ask er også noget de spiser med velbehag.

God fornøjelse med vildtplejen

John Ho Petersen

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj