Register
A password will be e-mailed to you.

På reviret i november

Efter i skoven

Skoven i sine flotte efterårsfarver

Skoven bliver vel ikke smukkere end lige nu, hvor den eksploderer i alle de flotte efterårsfarver, samtidigt er det jo også et minde om at den kolde tid, og mørket er på vej.

November er jo som bekendt højsæson for klapjagter, og det er vel også her i november at de fleste vælger at invitere et par kammerater med en tur på jagt på det lille revir. Det er også nu man for set resultaterne af sine anstrengelser med at pleje reviet, og forhåbenligt oplever du at der er rigeligt med overskud som kan høstes her de næste måneder.

For at sikre en god og sund vildtbestand i fremtiden, er der stadigt nogle vildtpleje opgaver som du med fordel kan udføre her i oktober/november:

Fyld fodertønderne

Hvis ikke fodertønderne er fyldt med korn, er det nu du skal få bragt foder ud til fuglevildtet, og du skal forsætte med fodringen helt frem til hønerne starter æglægning i foråret. Undersøgelser viser at såvel fasan– samt agerhøner får langt flere kyllinger på vingerne, hvis de er i god foderstand når de skal starte på æglægning og rugning.

Hvis du vil gøre det rigtigt god for agerhønen, skal de faktisk have en lille fodertøde pr. par, specielt når foråret nærmer sig, forsvarer de deres område, og jager andre fugle væk fra fodertønden. Det kan være en god ide at bruge tønder eller rør med foderspiral, og skærme så rådyrerne ikke tømmer tønden.

Græsstriber

Det er nu også sidste udkald med at få slået nogle striber med græs, så de står helt kortklppet, dette vil sikre foder i god kvalitet til både hare og råvildt, og hvis vinteren bliver hård, er det nemt at skrabe sneen væk på striberne.

November er plantetid!

Så har du et areal som du med fordel kunne plante lidt træer og buske på, så er det en god ide at sætte planterne her i november, det skulle give gode chancer for at de gror godt når foråret kommer. Har du fået tildelt planter gennem Naturstyrelsen, kan du nok regne med at de bliver leveret her i november.

Når du modtager planter i lukkede sække, er de vigtigt at du først åbner sækkene umiddelbart før plantningen. Hvis du ikke bruger alle planter i første omgang, skal sækken lukkes så godt som muligt mens du planter. De planter du går rundt med, kan med fordel opbevares i en gammel tøjsæk eller lignende. Det er vigtigt at rødderne ikke får sollys, eller på anden måde tørrer ud, så får du det bedste resultat.

Tilskud

Husk også at du kan stadigt nå at søge Naturstyrelsen om planter til foråret, men skynd dig, der er deadline den 31. oktober.

Rævegrave

Har du rævegrave på dit revir, er det ikke så tosset, at holde dem lidt under observation i november, en masse uro ved drivjagt i skoven, kolde og blæsende dage, for tit Mikkel til at søge under jorden.

Kan du bare ikke få jagt nok, så er november en rigtig god måned at sætte sig i krageskjulet og reducere bestanden af krager lidt.

Er der ting du er i tvivl om, eller ønsker du hjælp til tiltag på dit revir, er du altid velkommen til at kontakte mig eller starte en tråd i vores Natur & Vildtplejeforum

Knæk og bræk

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj