Register
A password will be e-mailed to you.

Her kommer mit bud på en helt særlig bukkejagt oplevelse.

De sidste par år har det været riflen der er blevet trukket ud af skabet d. 16. maj. En Remington 700 ADL med en ganske ok sigtekikkert fra Bushnell Banner 3-9×50. Den skyder ganske godt. Især med Remington Core Lokt 6,5 g kuglen jeg bruger som ammunition. Primært bruger jeg jagtbuen, men af mangel på optimalt terræn henlægges den lidt de første par dage.
Allerede første morgen skulle jeg komme til at fortryde det så inderligt. Der fik jeg allerede besøg af en lille spidsbuk 10 min. før solopgang. Afstanden sneg sig op på hele 5 meter. Han blev hængende et kvarters tid uden jeg kunne nænne at skyde med riflen. Resten af morgenen var ret stille uden flere dyr.

Samme aften havde jeg valgt en lidt anden plads på samme terræn. Sad i grøftekanten med godt udsyn til den veksel, hvor den helt store buk med sikkerhed ville dukke op. Efter en time fornemmede jeg gæster på den anden side af grøften. Typisk ! Samme buk som om morgenen. Denne gang havde han taget en lille frøken med. Igen lod jeg dem nyde deres aftentur uden at forsøge på at ødelægge romancen. Igen ærgrede jeg mig over jagtbuen ikke var med.

Mandag morgen besluttede jeg mig for at søge lidt længere væk. Den store buk havde tydeligvis glemt vores aftale om at mødes søndag. Måske han havde fundet nye græsgange.
Efter et kvarter på posten så jeg bevægelse i græsset 120 meter væk. Det var den store. Det måtte det da være. Perfekt ! Skulle hjem til familien efter et par dage hos mine forældre. Nu kunne jeg lige nå at skyde drømmebukken inden toget gik kl. 9.05.
2 min. til solen stod op, og han trådte frem……. Det var jo IKKE den store. Det var blot en lille gaffelbuk. Kiggede ham ud. Han var minsandten i fuld bast. Efter meget korte overvejelser blev jeg enig med mig selv. Ham ville jeg have. Jeg har trods alt altid sagt, at det ikke er for trofæets skyld jeg skyder bukke, men oplevelsen af jagten og smagen. 04.55 lige da solen stod op faldt skuddet. En kort spurt direkte ind i en bunke afskåret grene endte den lille buk sine dage. Lod ham være i fred i 10 min. og gik derefter derhen. Hvor var han dog flot. Lille tykke horn beklædt med helt intakt bast. For mig var det helt rigtigt, og er det stadig. For jagten er oplevelsen og ikke størrelsen. Hvis I spørger mig, altså.

Jagthistorie af Lars Christian Jensen

One Response

  1. brian kristensen

    Kanon historie, og glædelig afslutning, tillykke med den nydelige buk, og rigtigt det er ikke størrelsen, men oplevelsen. Mvh. Brian

    Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.