Register
A password will be e-mailed to you.

Baggrund

Ideen til filmen ”Stående jagthunde”, opstod da vi fik en henvendelse fra en jæger. Han havde ikke noget videre kendskab til stående hunde, herunder hvilke hunderacer det var, hvilke jagtformer de anvendes til og hvordan de trænes og i det hele taget arbejder på jagterne. Han savnede en grundlæggende film om stående jagthunde.

Efter lidt redaktionelle overvejelser konkluderede vi at han sikkert ikke var den eneste jæger i Danmark, der havde det sådan. Set i lyset af at markvildtet er trængt og agerhønsbestandene ikke længere har samme størrelse og levevilkår som tidligere. Mange jægere får i dag aldrig mulighed for at prøve agerhønsjagt eller jagt med stående hunde på stub- eller roemarker i efterårssolen i korte skjorteærmer.

Projektet fortsætter

Vi besluttede derfor at gå videre med projektet og det kom der i første omgang to afsnit af ”Stående jagthunde” ud af.
Vi håber at filmene kan være med til at give et billede af de stående jagthunde – både som jagt- og familiehund – og ikke mindst et billede af de passionerede hundeejere, uden undtagelse, som deltager i begge afsnit. Er du jæger og går med overvejelser om at anskaffe en stående jagthund, så håber vi filmen kan give dig svar på mange af de spørgsmål du sikker måtte have.

Lykkes dette, er vores formål med filmen indfriet.

Første afsnit

I første afsnit følger vi Ole Halberg som har gået på jagt siden han var 16 år, og har hele livet været omgivet af stående hunde. Han har i dag Gordon setteren, Aldo, som blev jagtchampion i 2013. Han fortæller om sin erfaring med stående jagthunde, herunder hvor lang tid det typisk tager at træne en stående hund, jagten, kan du bo i lejlighed eller skal du eje en bondegård og meget mere.

I den sidste del af filmen viser Ole Halberg, hvilke vildtpleje tiltag han foretager sig på terrænet med henblik på at give bedre levevilkår for vildtet og i særdeleshed vilde agerhøns og fasaner.

LIKE og del

Jo flere der ser vores film og/eller abonnér på vores kanaler på Youtube og Vimeo, desto nemmere kan vi fortsætte med at levere gratis film om jagt.

Derfor håber vi, at du vil give en LIKE samt dele artiklen eller filmen med dine jagtkammerater.

På forhånd tak.

Se også filmen: Min første jagthund

Du kan følge Nikolaj Brandt fra filmen på Facebook herunder:
Følg Nikolaj Brandt fra filmen på Facebook

About The Author

Jæger & Nålepude

Jeg har været interesseret i naturen, dyrelivet og jagt så længe jeg kan huske. Hver gang der var mulighed for at komme med morfar på jagt og i naturen eller hjælpe til med opdræt og udsætning af fasaner og ænder, pasning og fodring, plantning og beskæring af træer, remiser mv, ja så var jeg med. Jagten har fulgt rigtig meget i mit liv og det gør den stadig. Jeg begyndte i 2009 at blogge om jagt og dette har siden udviklet sig Jægernes Magasin. Et medie jeg er stolt af at have været med til skabe og som i dag er med til at formidle viden om jagt i Danmark til kommende, nye og erfarne jægere. Jægernes Magasin havde ikke været det samme uden Jeres deltagelse, aktivitet og mange input i form af jagthistorier, kommentarer, debatter osv. Siden da er jeg begyndt at lave jagtfilm med mange spændende personer indenfor jagtens verdens, som alle ved en hel del mere om jagt end jeg selv. Forhåbentlig kan vi sammen formidle viden om jagt i Danmark endnu bedre til gavn for alle. Du er meget velkommen til at følge mig på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Nikolaj-Brandt/598311336890488

Related Posts

2 Responses

 1. Nikolaj Brandt

  Hej Annica,

  Jeg er glad for du kan lide initiativet, vores indtryk er også at al for få har kendskab til disse prægtige hunderacer.
  Jeg er selv vokset op med ruhåret hønsehund, og har haft fornøjelsen at markjagt fra lille dreng sammen med min morfar og senere alene på markerne med hunden.
  I dag har jeg en labrador, F1, som jeg også er meget glad for.

  Hver sin hund og hunderace.

  Men tak for din kommentar.

  Mvh.
  Nikolaj

  Svar
 2. Annica Pedersen

  Herlig ide, nok er jeg farvet af 43 år som Gordon setter ejer, men virkelig godt initiativ at lave denne grundorientering om jagt med stående hønse hund for det er en skam at så få kender til den glæde, ja også i mine øjne den yppigste form for jagt

  Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj