Register
A password will be e-mailed to you.

skoven lukket på grund af jagt
Jagt, skud og nedlagt vildt skal også være en del af oplevelsen for skovens øvrige gæster. Derfor mener skovrider, Kim Søderlund fra Naturstyrelsen Østsjælland, ikke at opsætning af jagtskilte i forbindelse med afholdelse af jagt i skoven er nødvendigt.
En borger som har sin daglige gang i skoven, blev noget forskrækket da et en jagthund pludselig apportere et stykke anskudt rådvildt. Hun for oplyst af jægeren, som kommer frem til råvildtet, at man ikke længere skilter med at der afholdes jagt i skoven, da folk stadig skal have lov at færdes i skoven imes der udøves jagt. Derudover holder jægerene godt øje og advarer hinanden om andre skovgæster.

Borgeren havde dog været hele oplevelse foruden, da den virkede meget skræmmende.

Skovrideren mener at skiltning vil medfører større gener samt virke unødvendigt forskrækkede for skovgæsterne, da statsskoven er stor og jægerne befinder sig kun på et begrænset område. Derudover er jægerne godt instrueret i ikke at skyde, når der er andre skovgæster.

Borgeren har dog en anden opfattelse og ville ikke være gået i skoven, såfremt der havde været skiltet.

De jagtetiske regler  siger i afsnit 4: “Undgå så vidt muligt at lukke skove for offentlig adgang ved afvikling af jagt, men opsæt vejledende skilte“.

Der er forskel på privat jagt og statsskovenes egen jagt. Havde det været i en lille skov, ville skiltning være mere oplagt siger skovrideren.

Kilde: Peter Klar fra Allerødnyt

Hvad er din holdning til opsætning af jagtskilte i forbindelse med jagt?

3 Responses

 1. thomas mest til riffel

  helt enig vi skal gøre god reklame for vores sag, vi er kun 3% der har jagttegn.

   

  Svar
 2. Claes200

  Jeg mener HELT KLART, at man bør skilte, også selvom man ikke vil lukke skoven for andre skovgæster, disse bør være informeret om at dagens skovtur, kan komme til at indeholde jagt-lige oplevelser.

  Vil man gerne vise ikke-jægere jagten, kunne man jo på skiltet informere om området der blev drevet jagt på, og hvorfra den kunne observeres, og måske endda et ca. tidspunkt for paraden, hvor folk så også kunne opleve den del af jagten.

  Og så lidt om den agtpågivenhed jægerne udviser for øvrige gæster, og hvad der ellers er relevant for den enkelte jagt.

  Jeg tror at det ville blive modtaget mere positivt end af den stakkels dame der fik en uventet og nok også chokkerende oplevelse for en ikke-jæger.

  Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj