Register
A password will be e-mailed to you.

Det faglige grundlag for nye jagttider viser, at man under særlige hensyn kan udvide antallet af arter, der skal være jagttid på fra 2018.

Når jagtsæsonen går ind i 2018, vil danske jægere muligvis kunne tage sigte på arter, som de ikke kan jage i dag, for eksempel stor skallesluger og mørkbuget knortegås.

Det fremgår af en ny rapport, der indeholder det faglige grundlag, som skal bruges til den kommende revision af jagttiderne. SVANA har bestilt rapporten fra DCE, Nationalt Center for Miljø og Energi, Aarhus Universitet.

Rapporten gennemgår det biologiske grundlag for bæredygtig jagt på en række arter. Den beskriver desuden arternes aktuelle tilstand og udvikling, og udover en vurdering af nye arter, der under særlige hensyn kan bære en jagt, har den også anbefalinger om at begrænse jagt.

Det er nu op til Vildtforvaltningsrådet, der rådgiver miljø- og fødevareministeren i jagt- og vildtforvaltningsmæssige spørgsmål, at indstille til miljø- og fødevareministeren, hvilke jagttider der skal gælde for jagtsæsonen 2018/2019 og fire år frem. Det forventes at ske i slutningen af 2017.

Nyhed fra SVANA.

About The Author

Jæger & Nålepude

Jeg har været interesseret i naturen, dyrelivet og jagt så længe jeg kan huske. Hver gang der var mulighed for at komme med morfar på jagt og i naturen eller hjælpe til med opdræt og udsætning af fasaner og ænder, pasning og fodring, plantning og beskæring af træer, remiser mv, ja så var jeg med. Jagten har fulgt rigtig meget i mit liv og det gør den stadig. Jeg begyndte i 2009 at blogge om jagt og dette har siden udviklet sig Jægernes Magasin. Et medie jeg er stolt af at have været med til skabe og som i dag er med til at formidle viden om jagt i Danmark til kommende, nye og erfarne jægere. Jægernes Magasin havde ikke været det samme uden Jeres deltagelse, aktivitet og mange input i form af jagthistorier, kommentarer, debatter osv. Siden da er jeg begyndt at lave jagtfilm med mange spændende personer indenfor jagtens verdens, som alle ved en hel del mere om jagt end jeg selv. Forhåbentlig kan vi sammen formidle viden om jagt i Danmark endnu bedre til gavn for alle. Du er meget velkommen til at følge mig på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Nikolaj-Brandt/598311336890488

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj