Register
A password will be e-mailed to you.

Mårhunden ser nuttet ud, men den gør absolut ingen gavn i den danske natur. Tværtimod er den lille mårhund en trussel mod hjemmehørende arter, og derfor har Naturstyrelsen og Danmarks Jægerforbund besluttet at fortsætte et samarbejde om at bekæmpe den invasive art.

Samarbejde fortsætter på baggrund af de mange erfaringer, der er gjort de første år.

Vi er blevet væsentlig klogere, siden vi startede, og vi fortsætter sammen med Danmarks Jægerforbund med at prøve at komme mårhundene til livs. Vi ved mere om, hvor den færdes, og hvornår den skal fanges, og vi bliver hele tiden mere effektive“, siger skovrider i Naturstyrelsen, Ulrik Lorenzen.

Han fortæller, at man blandt andet har oplevet, at en enkelt mårhund har været helt i Hamborg og tilbage igen, så mårhundene løber over meget store afstande.

Vi styrker indsatsen mod invasive arter, fordi vi vil forbedre levevilkårene for det naturlige dyreliv. Det er en logisk konsekvens af vores ønske om større biodiversitet, at vi nu styrker bekæmpelsen af skadevoldende vildt via vores lokale frivillige reguleringsjægere“, siger Niels Søndergaard fra Danmarks Jægerforbund.

I jagtsæsonen 2012/2013 blev der nedlagt 282 mårhunde, det var en stigning på 156 % i forhold til året før.

Danmark har en erklæret målsætning om at blive mårhundefri i 2015.

One Response

 1. Jette Christensen

  Hej
  Blot til info
  Vi har i aften påkørt en hun mårhund 200 M øst for Veerst. Den løb lige ud foran bilen. Den var død ved påkørslen. Den så meget velnæret ud.
  Vh
  Jette

  Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.