Register
A password will be e-mailed to you.

Mårhunden ser nuttet ud, men den gør absolut ingen gavn i den danske natur. Tværtimod er den lille mårhund en trussel mod hjemmehørende arter, og derfor har Naturstyrelsen og Danmarks Jægerforbund besluttet at fortsætte et samarbejde om at bekæmpe den invasive art.

Samarbejde fortsætter på baggrund af de mange erfaringer, der er gjort de første år.

Vi er blevet væsentlig klogere, siden vi startede, og vi fortsætter sammen med Danmarks Jægerforbund med at prøve at komme mårhundene til livs. Vi ved mere om, hvor den færdes, og hvornår den skal fanges, og vi bliver hele tiden mere effektive“, siger skovrider i Naturstyrelsen, Ulrik Lorenzen.

Han fortæller, at man blandt andet har oplevet, at en enkelt mårhund har været helt i Hamborg og tilbage igen, så mårhundene løber over meget store afstande.

Vi styrker indsatsen mod invasive arter, fordi vi vil forbedre levevilkårene for det naturlige dyreliv. Det er en logisk konsekvens af vores ønske om større biodiversitet, at vi nu styrker bekæmpelsen af skadevoldende vildt via vores lokale frivillige reguleringsjægere“, siger Niels Søndergaard fra Danmarks Jægerforbund.

I jagtsæsonen 2012/2013 blev der nedlagt 282 mårhunde, det var en stigning på 156 % i forhold til året før.

Danmark har en erklæret målsætning om at blive mårhundefri i 2015.

About The Author

Jæger & Nålepude

Jeg har været interesseret i naturen, dyrelivet og jagt så længe jeg kan huske. Hver gang der var mulighed for at komme med morfar på jagt og i naturen eller hjælpe til med opdræt og udsætning af fasaner og ænder, pasning og fodring, plantning og beskæring af træer, remiser mv, ja så var jeg med. Jagten har fulgt rigtig meget i mit liv og det gør den stadig. Jeg begyndte i 2009 at blogge om jagt og dette har siden udviklet sig Jægernes Magasin. Et medie jeg er stolt af at have været med til skabe og som i dag er med til at formidle viden om jagt i Danmark til kommende, nye og erfarne jægere. Jægernes Magasin havde ikke været det samme uden Jeres deltagelse, aktivitet og mange input i form af jagthistorier, kommentarer, debatter osv. Siden da er jeg begyndt at lave jagtfilm med mange spændende personer indenfor jagtens verdens, som alle ved en hel del mere om jagt end jeg selv. Forhåbentlig kan vi sammen formidle viden om jagt i Danmark endnu bedre til gavn for alle. Du er meget velkommen til at følge mig på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Nikolaj-Brandt/598311336890488

Related Posts

One Response

 1. Jette Christensen

  Hej
  Blot til info
  Vi har i aften påkørt en hun mårhund 200 M øst for Veerst. Den løb lige ud foran bilen. Den var død ved påkørslen. Den så meget velnæret ud.
  Vh
  Jette

  Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj