Register
A password will be e-mailed to you.
vaskebjorn_i_faelde._foto_richard_bowen

Nye regler tillader at fælden kan kontrolleres hjemmefra ved hjælp af billeder. Foto Richard Bowen

Nye regler accepterer den moderne teknologi og tillader at et kamera holder øje med fælden. Tidligere skulle fælderne tilses mindst to gange i døgnet, for at undgå at dyret led unødvendig overlast, det er nu muligt udskifte det fysiske tilsyn af fælden med en kontrol hjemmefra som minimum morgen og aften. Det er dog et krav at det er et nytaget billedet der kontrolleres.

Det slår Naturstyrelsen fast efter, at spørgsmålet om tilsyn med fælder har været drøftet i Vildtforvaltningsrådet i december.

Dyr skal altid være fanget kortest muligt tid i fælder, fordi de er i en meget stressende situation, hvor de hverken kan skjule sig eller spise og drikke. Kameraovervågning kan være med til at forkorte ventetiden for dyret, hvis man hyppigt får friske billeder fra fælden,siger forstfuldmægtig Jens Skovager Østergaard, Naturstyrelsen.

Vildtkameraer er mere og mere almindelige

Mange jægere anvender allerede i dag vildtkameraer som en naturlig del af vildtplejen og de fleste modeller på markedet i dag, kan sende billeder og videoklip med faste intervaller i en god opløsning og kvalitet.

Er fælden klappet eller er der andre forskelle på billederne når de modtages, så skal fælden tilses straks. Dyret må fortsat ikke side længere en maksimalt 12 timer i fælden.

SMS beskeder

Vildtskadebekendtgørelse tillader allerede i dag anvendelse af ”SMS-fælder”. En fælde som automatisk sender en SMS når fælden klapper og når sådan en SMS modtages, så skal fælden tilses senest 12 timer senere. SMS beskeden erstatter det fysiske tilsyn af fælden så længe der modtages en status besked morgen og aften.

Bekendtgørelse om vildtskader §32 Stk. 4. siger:

Eftersyn morgen og aften, jf. stk. 1, nr. 2, kan erstattes af en elektronisk kommunikationsenhed (f.eks. sms-sender), der giver besked, så snart fælden er udløst. Fra beskeden er sendt, må der maksimalt gå 12 timer inden fælden tilses fysisk. Kommunikationsenheden skal foretage et elektronisk fældeopsyn morgen og aften, således at det sikres, at kommunikationsenheden virker efter hensigten og fælden ikke er udløst (statusbesked). Såfremt en statusbesked udebliver eller melder om fejl, må der maksimalt gå 12 timer inden fælden tilses fysisk. Ved opsætning af en fælde med elektronisk kommunikationsenhed skal fælden tilses fysisk minimum en gang dagligt de første tre dage med henblik på at sikre, at kommunikationsenheden er aktiv og fungerer korrekt”.

About The Author

Jæger & Nålepude

Jeg har været interesseret i naturen, dyrelivet og jagt så længe jeg kan huske. Hver gang der var mulighed for at komme med morfar på jagt og i naturen eller hjælpe til med opdræt og udsætning af fasaner og ænder, pasning og fodring, plantning og beskæring af træer, remiser mv, ja så var jeg med. Jagten har fulgt rigtig meget i mit liv og det gør den stadig. Jeg begyndte i 2009 at blogge om jagt og dette har siden udviklet sig Jægernes Magasin. Et medie jeg er stolt af at have været med til skabe og som i dag er med til at formidle viden om jagt i Danmark til kommende, nye og erfarne jægere. Jægernes Magasin havde ikke været det samme uden Jeres deltagelse, aktivitet og mange input i form af jagthistorier, kommentarer, debatter osv. Siden da er jeg begyndt at lave jagtfilm med mange spændende personer indenfor jagtens verdens, som alle ved en hel del mere om jagt end jeg selv. Forhåbentlig kan vi sammen formidle viden om jagt i Danmark endnu bedre til gavn for alle. Du er meget velkommen til at følge mig på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Nikolaj-Brandt/598311336890488

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj