Register
A password will be e-mailed to you.

Harer i marken. Videncenteret for Landbrug har gennemført et naturforvalnings projekt,  hvor formålet var at sætte fokus på landmanden som naturforvalter.

Markvildtet mangler levesteder i det opdyrkede landbrugsland, hvilket gør det svært for harer og agerhøns at finde føde, dækning og ynglesteder.

Vi har haft et særligt fokus på, hvad landmændene kan gøre for at hjælpe harer og agerhøns, fordi antallet af disse dyr er faldet støt gennem mange år. Og det har vist sig, at mange landmænd er interesserede i at gøre noget godt for naturen og oplever et godt resultat“, siger Cammi Aalund Karlslund, natur- og miljøkonsulent, Videncentret for Landbrug.

Otte landmænd i Djursland og Midtjylland deltog i projektet, ved at prøve forskellige tiltag på markerne målrettet mod markvildtet. Vel og mærke uden hindringer for produktionen. En af landmændene fortæller, at han ser flere harer og agerhøns på markerne, så tiltagende har hjulpet.

Der er stor interesse for projektet fra landmændenes side og derfor er der netop blevet bevillet et større projekt med titlen ”Natur- og vildtvenlige tiltag i landbruget”. Formålet med dette projekt, er at øge viden hos landmændene omkring øget natur i kombination med effektiv markdrift.

Kilde: Mille Marie Christensen fra Videncenteret for Landbrug

About The Author

Jæger & Nålepude

Jeg har været interesseret i naturen, dyrelivet og jagt så længe jeg kan huske. Hver gang der var mulighed for at komme med morfar på jagt og i naturen eller hjælpe til med opdræt og udsætning af fasaner og ænder, pasning og fodring, plantning og beskæring af træer, remiser mv, ja så var jeg med. Jagten har fulgt rigtig meget i mit liv og det gør den stadig. Jeg begyndte i 2009 at blogge om jagt og dette har siden udviklet sig Jægernes Magasin. Et medie jeg er stolt af at have været med til skabe og som i dag er med til at formidle viden om jagt i Danmark til kommende, nye og erfarne jægere. Jægernes Magasin havde ikke været det samme uden Jeres deltagelse, aktivitet og mange input i form af jagthistorier, kommentarer, debatter osv. Siden da er jeg begyndt at lave jagtfilm med mange spændende personer indenfor jagtens verdens, som alle ved en hel del mere om jagt end jeg selv. Forhåbentlig kan vi sammen formidle viden om jagt i Danmark endnu bedre til gavn for alle. Du er meget velkommen til at følge mig på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Nikolaj-Brandt/598311336890488

Related Posts

One Response

 1. Kenneth Jensen

  Hvor er det dejligt med sådan en nyhed mandag morgen 🙂

  Tænk på de muligheder sådan en konklusion betyder for jagten og vildtet i Danmark, når landmændene kan lave vildtpleje uden at forhindre dem i at udføre deres arbejde. 

  Det kan betyde at flere landmænd laver vildt- og naturpleje tiltag, som bevirker de kan leje en mere attraktiv jagt ud. Det er da win-win for vildtet, landmændene, jægerne og resten af den danske befolkning.

  Rigtig godt initiativ!

  Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj