Register
A password will be e-mailed to you.

I weekenden skrev flere medier i Danmark om den dådyrkalv, der var slået ihjel i dyrehaven, og som efterfølgende viste sig, at det ikke var en ulv men en hund, der havde slået dådyret ihjel.

Så må det have været en løs hund, der ikke er ført i snor, som har været på spil, og det er ulovligt. Man skal altid have styr på sin hund, specielt i skove og parker, hvor hundens jagtinstinkt bliver vakt (læs mere om det på naturstyrelsens hjemmeside via dette link).

Det er ikke første gang, man hører, læser og ser historier om løsgående hunde, som ejerne ikke har styr på. Den 1. december skrev vi om en episode ikke langt fra Viborg, hvor en mand oplevede tre løsgående hunde jagte og nedlægge et bukkelam.

Så derfor, har folk styr på deres løsgående hunde? Oftest ja, i langt de fleste tilfælde, også på alle de jagter der foregår i stor stil i denne tid, har folk styr på deres hunde, men der er et fåtal som virker som om, at de er ligeglade, og det kommer resten til skade.

For disse hunde er faktisk mere farlige for mennesker, end hvis det var en ulv man mødte i naturen. Ulven er sky, og ville flygte, hvor en hund i stedet ville gå til angreb på et menneske, der forstyrrede den i jagten.

Til TV2.dk udtaler Skovrider Hans Henrik Christensen om situationen i Dyrehaven, hvor en hund havde revet hovedet af en dådyrkalv:

“En glubsk hund anser vi for langt mere farlig for mennesker end en ulv. Derfor skal man stadig færdes med forsigtighed, og man skal bestemt ikke gå hen til løsgående hunde,” siger han.

Og hundelufterne skal også passe på deres firbenede venner. Hvis Naturstyrelsen finder den glubske hund, der har maltrakteret dådyret, så bliver den skudt.

“Det er ikke for sjov, at folk skal have deres hunde i snor. Og ser vi en stor løs hund herinde, så bliver den skudt,” siger Hans Henrik Christensen.

Så husk det nu, pas på jer selv og jeres hunde, når i går på gaden og i naturen

Kilde: TV2.dk

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj