Register
A password will be e-mailed to you.
pia_olsen_dyhr

Miljøminister Pia Olsen Dyhr (SF) går ind i striden i Vildtforvaltningsrådet.

 

Miljøminister Pia Olsen Dyhr* (SF) forsøger at dæmpe den interne strid i hendes eget rådgivende udvalg – Vildtforvaltningsrådet. Striden handler om en kommende revision af reglerne for, hvornår vildt (ræv, mår og hjorte) må reguleres som gør skade på husdyr og afgrøder.

Danmarks Naturfredningsforening og Dyrenes Beskyttelse anfægter at regulering, under de gældende regler, kan foregå uden videre midt i dyrenes yngletid, hvormed ungerne risikerer at død en pinefuld sultedød, såfremt forældrene bortskydes.

Miljøministeren udtaler ”Der er ingen tvivl om, at det her er en svær problematik. På den ene side skal vi ikke have dyreunger, der lider sultedøden, og på den anden skal jægere og landbrug også have ordentlige rammer. Derfor håber jeg også, at parterne vil slå koldt vand i blodet til trods for sommervarmen, så vi har et konstruktivt forhandlingsklima, når Vildtforvaltningsrådet mødes igen i september”.

Vildtforvaltningsrådet sender normalt en fælles indstilling til ministeren.
Skal vi finde en løsning, skal man kunne se sagen fra alle sider. Og det synes jeg, at vi plejer at være gode til i Vildtforvaltningsrådet. Senest er vi rigtig godt i gang med at finde ud af, hvordan der bliver plads til ulven i Danmark”, siger miljøministeren.

*Mens miljøminister Ida Auken (SF) er på barsel er Pia Olsen Dyhr fra og med den 1. maj 2013 til og med den 31. juli 2013, fungerende miljøminister.

About The Author

Jæger & Nålepude

Jeg har været interesseret i naturen, dyrelivet og jagt så længe jeg kan huske. Hver gang der var mulighed for at komme med morfar på jagt og i naturen eller hjælpe til med opdræt og udsætning af fasaner og ænder, pasning og fodring, plantning og beskæring af træer, remiser mv, ja så var jeg med. Jagten har fulgt rigtig meget i mit liv og det gør den stadig. Jeg begyndte i 2009 at blogge om jagt og dette har siden udviklet sig Jægernes Magasin. Et medie jeg er stolt af at have været med til skabe og som i dag er med til at formidle viden om jagt i Danmark til kommende, nye og erfarne jægere. Jægernes Magasin havde ikke været det samme uden Jeres deltagelse, aktivitet og mange input i form af jagthistorier, kommentarer, debatter osv. Siden da er jeg begyndt at lave jagtfilm med mange spændende personer indenfor jagtens verdens, som alle ved en hel del mere om jagt end jeg selv. Forhåbentlig kan vi sammen formidle viden om jagt i Danmark endnu bedre til gavn for alle. Du er meget velkommen til at følge mig på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Nikolaj-Brandt/598311336890488

Related Posts

One Response

 1. Nikolaj Brandt

  DN tænker sig ikke om.
  For det første er der ikke tale om jagt men regulering.
  Regulering er sidste udvej, der skal først afprøves med en del forskellige skræmmemidler, virker dette ikke, må der regulering til.
  Er det bedre at landmændende fx lider store økonomiske tab pga. kronvildt æder og tramper afgrøderne ned, eller at fjerkræopdrættere må dreje nøglen om når ræve og mår slagter fuglene? Dette vil da koste samfundet lang langt mere end at lidt vildt reguleres.
  De ser sgu på verden som et ideelt sted, hvor dyrene inden skade forvolder.

  Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj