Register
A password will be e-mailed to you.

Nye analyser viser spor efter fire forskellige hunulve i Danmark.

Aarhus Universitet og Naturhistorisk Museum i Aarhus dokumenterede for en lille måneds tid siden, at de første hunulve er kommet til Danmark. Dengang blev ni prøver med spor af hunulv offentliggjort. Nu har yderligere DNA-undersøgelser vist, at de ni prøver af hunulve dækker over fire individer.

De fire hunulve er fundet i områder i Thy, Midtjylland og Sydjylland. Prøverne viser også, at der har været hanulve nogle af de samme steder.

Seniorforsker Liselotte Wesley Andersen fra Aarhus Universitet, der har foretaget analyserne, siger i en pressemeddelelse:

Hermed er der basis for, at Danmark i denne sommer kan få de første dokumenterede ulvehvalpe“.

Naturstyrelsen mener ikke, at de nye oplysninger umiddelbart giver anledning til ændringer af forvaltningsplanen for ulv. Styrelsen følger udviklingen løbende, og den nye situation vil blive drøftet i Vildtforvaltningsrådets ulvegruppe i juni.

Læs pressemeddelelse hos Naturstyrelsen

About The Author

Jæger & Nålepude

Jeg har været interesseret i naturen, dyrelivet og jagt så længe jeg kan huske. Hver gang der var mulighed for at komme med morfar på jagt og i naturen eller hjælpe til med opdræt og udsætning af fasaner og ænder, pasning og fodring, plantning og beskæring af træer, remiser mv, ja så var jeg med. Jagten har fulgt rigtig meget i mit liv og det gør den stadig. Jeg begyndte i 2009 at blogge om jagt og dette har siden udviklet sig Jægernes Magasin. Et medie jeg er stolt af at have været med til skabe og som i dag er med til at formidle viden om jagt i Danmark til kommende, nye og erfarne jægere. Jægernes Magasin havde ikke været det samme uden Jeres deltagelse, aktivitet og mange input i form af jagthistorier, kommentarer, debatter osv. Siden da er jeg begyndt at lave jagtfilm med mange spændende personer indenfor jagtens verdens, som alle ved en hel del mere om jagt end jeg selv. Forhåbentlig kan vi sammen formidle viden om jagt i Danmark endnu bedre til gavn for alle. Du er meget velkommen til at følge mig på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Nikolaj-Brandt/598311336890488

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj