Register
A password will be e-mailed to you.

Naturstyrelsen har tidligere varslet, at 19 strande og naturområder i Danmark skulle have parkeringsafgift fra foråret. Men miljøministeren dropper nu planerne.

Læs også: Parkeringsafgift for at parkere i naturen

Danskerne kommer alligevel ikke til at betale for at parkere bilen ved 19 meget besøgte naturområder og strande, som det ellers var varslet af Naturstyrelsen.

For mig har præmissen været, at etablering af betalingsparkering på de udvalgte steder ikke må få som konsekvens, at borgernes frie adgang til naturen bliver mindre. Det viser sig nu, at adgangen til naturen vil blive mere besværlig nogle steder, fordi der ikke som forudsat findes alternative gratis parkeringsmuligheder i nærheden“, siger miljøminister Kirsten Brosbøl.

Den danske natur får 110 mio. besøg årligt. Med Naturplan Danmark har regeringen besluttet, at det tal i 2020 skal være steget til 120 mio. besøg.

Naturen kan noget ganske særligt. Når vi går ture i skoven om søndagen med familien, løber en tur eller bader i rent havvand om sommeren, er det med til at skabe det gode liv og give danskerne mere velfærd i hverdagen. Det skal en P-afgift ikke hindre“, siger miljøministeren.
Kilde: Naturstyrelsen

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.