Register
A password will be e-mailed to you.

råvildt med rådyrsygeRåvildt bestanden på Fyn er fortsat ikke kommet sig efter rådyrsygen som har hærget Fyn siden 2002. Det var ellers forventeligt at bestanden ville stige, men dette sker noget langsommere end forventet, skriver P4 Fyn.

Symptomerne på syge rådyr er kendetegnet ved dårligt hårlag, tydelig afmagring og afføring på bagparten og bagbenene. Syge dyr kan have en afvigende adfærd med meget lav flugtafstand. De kan virke tamme og konfuse.

Den fynske bestand af råvildt er blevet halveret på grund sygdommen og der observeres desværre fortsat syge dyr, men det er helt i orden for fynske jægere at gå på bukkejagt, siger Naturstyrelsen.

Hvis bukkejægeren møder syge dyr, så skal man koncentrere sig om dem, men det gælder stadig om at forvalte råvildt bestanden lokalt på bedste vis.

Center for Vildtsundhed har netop afsluttet dataindsamling om råvildtets sundhed, som har kørt siden bukkejagten 2010. Der er i alt indrapporteret sundhedsparametre for næsten 1.600 rådyr, som nu skal analyseres.

Hvad kan du gøre?

Hvis du ser sygt råvildt på bukkejagten eller finder døde dyr, så indberet dine observationer til Center for Vildtsundhed.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.