Register
A password will be e-mailed to you.

Opsamling af vildt på nabomarken

jagtlovgivningen jagt nabo mark

Når vildt er beskudt på egen jagtgrund men forender på anden mands jagtgrund, så må vildtet ikke samles op og det tilfalder ejeren eller den person som har jagtretten jf. jagtloven §17 som siger:

Den, der har beskudt vildt på sin egen jagtgrund, må ikke tilegne sig vildtet, når det falder på en anden persons jagtgrund. Ejeren eller den jagtberettigede skal snarest muligt underrettes om vildtet“.

Jægere ved Anderup, mellem Christiansfeld og Stepping i Sønderjylland, overholdte ikke dette, da et dyr blev skudt på egen jagtgrund men forendte på naboens jagtgrund, hvor der ikke forelå en aftale om opsamling af skudt vildt.

Jægerne sendte først deres jagthund ind på nabogrunden for at apportere det døde dyr, men jagthunden var ikke i stand til at flytte dyret de ca. 25 m ind på egen jagtgrund, hvorfor jægerne selv gik ind og hentede dyret.

Det hele blev observeret af jægeren, som har jagtretten på jorden, hvorfra dyret blev flyttet. Jægeren kontaktede politiet, da han ikke ville finde sig i denne amoralske metode og der er nu indgivet en anmeldelse om jagt på ulovlig mark.

Kilde: Dinby.dk

Tilføj gerne din(e) kommentar(er) og holdning(er) til artiklen herunder, TAK!

About The Author

Jæger & Nålepude

Jeg har været interesseret i naturen, dyrelivet og jagt så længe jeg kan huske. Hver gang der var mulighed for at komme med morfar på jagt og i naturen eller hjælpe til med opdræt og udsætning af fasaner og ænder, pasning og fodring, plantning og beskæring af træer, remiser mv, ja så var jeg med. Jagten har fulgt rigtig meget i mit liv og det gør den stadig. Jeg begyndte i 2009 at blogge om jagt og dette har siden udviklet sig Jægernes Magasin. Et medie jeg er stolt af at have været med til skabe og som i dag er med til at formidle viden om jagt i Danmark til kommende, nye og erfarne jægere. Jægernes Magasin havde ikke været det samme uden Jeres deltagelse, aktivitet og mange input i form af jagthistorier, kommentarer, debatter osv. Siden da er jeg begyndt at lave jagtfilm med mange spændende personer indenfor jagtens verdens, som alle ved en hel del mere om jagt end jeg selv. Forhåbentlig kan vi sammen formidle viden om jagt i Danmark endnu bedre til gavn for alle. Du er meget velkommen til at følge mig på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Nikolaj-Brandt/598311336890488

Related Posts

One Response

  1. Ransborg

    Jeg syntes at den jæger der har set dette og meldt det til politiet er en klovn for at sige det mildt! Det er på sin vis godt nok at vi har en lov der forbyder at man henter skudt vildt på nabo marken da dette er med til at sætte en stopper for krybskytteri, Men nu hvor nabo jægeren i dette tilfælde har set hændelsen og set at dyret er skudt på lovlig vis altså egen jagt mark (hvilket altid kan fortælles af en sweiss hunde føre hvor dyret er skudt hvis man skulle være i tvivl). Burde han være mand nok til at ønske den pågældene skytte tillykke og være glad for at der bliver fulgt op på om dyret er dødt! Jeg syntes det er helt urimeligt at denne jæger nu bliver forfulgt som om at han har begået krypskytteri bare fordi at han opsamler et stykke råvildt skudt på egen jord! Sådanne hændelser kan medføre at vildt bliver skudt og aldrig opsamlet og bare ligger og rådner på nabo jorde rundt om i Danmark! 
    Hvad hvis dyret havde være andskudt og lagde og led ude på nabo marken, skulle jægerene så have stået og set på indtil en eventuelt sweiss hund kunne komme til undsætning eller man kunne komme i kontakt med nabo manden?? 
    Man skal være mand nok til at ønske nabo jægeren tillykke med sit bytte når det er skudt på lovlig vis!!  

    Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj