Register
A password will be e-mailed to you.

Wallaby jagt i New ZealandDa vi vågnede kl. 7 denne morgen kørte vi til Waimatti for at se om vi kunne skyde nogle wallabys, det havde nu endelig lykkedes os at køre fra uvejret som havde drillet os og dette var vi meget glade for. Efter at have fået en tilladelse til at krydse bondemandens jord op til DOC landet snakkede vi med nogle lokale som standede indhegning der ude og de havde set mange nede på græs sletterne fra morgenen af. Så vi var fulde af spænding da vi begik os op i 900 meters højde hvor DOC landet starter, eller det vil sige at det var mest mig der var spændt i det at det ikke rigtig sagde Jacob noget at skyde sådan en mente han.

Da vi kom der op begyndte vi at glasse som det hedder i New Zealand og det menes at man bruger sin kikkert og undersøger terrænet. Det virkede næsten umuligt at få øje på en Wallaby i det høje vegetation, som dækkede bjergene, det meste af det var spirgrass (en græs art der gror i bjergene her nede som har syle spidse torne for enden af bladene) og det var Jacob bestemt ikke glad for i hans tynde bukser, det gjorde dog midlertidig ikke mig noget da de ikke kunne stikke gennem læder bukserne indtil jeg satte mig i en tot så kunne de. Men efter en halv times glassing fik Jacob øje på en. Vi begyndte at pürse os tættere på og da vi var inde på 150 meter af den, gjorde Jacob klar til at skyde, mens han gjorde det fik jeg øje på endnu en Wallaby.

I det at Jacob skød hans Wallaby blev det hele bare levende og jeg fik nu travlt med at finde mig en Wallaby ”Bang”og endnu en satte sig ved siden af jeg repiterede hurtigt og skød en mere og efter blot 40 sekunder havde jeg skudt 4 med ca. 20 meters mellemrum, vi stoppede nu med at skyde og sad bare og kiggede rundt og der var tonsvis af wallabys, vi talte 60 stk. mens vi sad der og kiggede og vi kunne nemt have skudt 30 af dem hvis vi ville.

I New zealand betegnes wallabys som skadedyr da de urinere på bondens marker og hvor wallabyen gør dette kan de ikke få noget til at gro mere så de vil gerne af med dem. Vi gik nu ned til vores wallabys og fik dem skindet da vi jo selvfølgelig skulle have skindene med til Danmark. Lige som vi var færdig med at skinde vores wallabys begyndte det at slå dråber og vi kunne se at uvejret nu havde nærmet sig. Så vi begyndte nu at begive os ned af og det var egentlig ufattelig hvor langt vi var gået det føltes ikke langt da vi jagede op af, men tror vi var fremme ved bilen efter 2 timers rask gang ned af bjerget.

Vores aftens mad denne aften var ryg filer fra wallabys da vi jo selvfølgelig skulle smage dem nu hvor vi havde været så heldige at skyde 5 stk.

Her til aften har vi fået Wallaby over bål og det må siges at det ikke smagte dårligt som mange af de indfødte havde sagt. Sikken en herlig dag med massere af spænding og masser af vildt, inden senge tid denne aften fik vi givet vores skind salt så de ikke ville rådne i varmen på vejen hjem.

10 Responses

 1. Ransborg

  Hej igen Pau
  Jeg vil være her nede i 2013 -14. Jeg er på vej hjem men kun på sommer ferie da jeg arbejder her ende på en kvægfarm i det Centrale Otago, når jeg ikke er jagt guide.

  Ferie og jagt kan sagtens kombineres, hvis man kun har 3 uger foreslår jeg at i går på jagt  5 dage og rejser rundt de sidste 2 uger og 2 dage og ser noget af new zealand. Mens vi jager kommer vi rundt i forskellige dele og områder af den sydlige del af øen. Jeg vil dog ikke anbefale at man går på jagt på egen hånd i blot 5 dage da man ikke skal regne med at skyde noget. Jeg vil foreslå at i jager med os, CSI hunting, vi garantere trofæer på 5 dages jagt. samt at man kunbetaler hvis man skyder noget..!!

  Hvis du sender mig en mail til ransborg1@hotmail.com med hvad i eventuelt kunne tænke jer at skyde, hvor mange i er og så vil jeg sende dig et tilbud tilbage på hvad jagten vil koste hos os.  

  Hilsen Rasmus

  Svar
 2. Pau Hansen

  Hej Rasmus

  Tak for rådet vores plan er nok at tage afsted i 2013/14 og måske kombinere ferie og jagt hvis man kan men vi kan nok kun være væk i 3 uger så det bliver ikke det helt vilde men bliver du der nede i flere år eller er du på vej hjem Hilsen Pau

  Svar
 3. Ransborg

  Hej Pau

  Undskyld jeg først svare nu, men har ikke haft internet da vi er i fuld gang med at guide for fuld craft..:)

  hmm hvis man vil se new zealand skal man bare tage på ferie her nede. hvis man vil på jagt her ende og have noget ud af det er mit råd at skabe kontakt til mig og jeg arragere noget eller at man tager 1 til 4 måneders ferie her nede og kun går efter et enkelt tro fæ og så har man måske en chance for at få det med hjem ved at gå på DOC land.

  venlig hilsen
  Rasmus Ransborg

  Svar
 4. Pau Hansen

  Hej Rasmus

  Det må da bare være livet det du oplever jeg kunne godt tænke mig at komme til New Zealand min Moster sagde en gang til mig at det var nok det smukkeste sted i verden. Jeg går også på jagt men måske du har nogle gode råd.

  Hilsen Pau

  Svar
 5. Ransborg

   

  Mange tak david og Held og lykke med dit riffel tegn..:)
  Og hvis du gerne vil på jagt i New Zealand så kontakt mig så finder vi ud af noget..;)

   

  Svar
 6. david nielsen

  Fedt at du bare vælger at leve og ikke mindst følge dine drømme og tage chancen.

  Må så fedt at leve af at være jagtguide.

  Held og lykke dernede 🙂

  Svar
 7. Ransborg

  Hej David

  Jeg endte i new zealand fordi jeg var færdig med min uddannelse til virksomhedsleder i landbruget og da skole opholdet til agrarøkonom ikke startede da vi ikke var elever nok til et hold valgte jeg at forfølge min drøm om en jagt rejse til new zealand.  

  Jeg har nu været her nede i 10 måneder og når jeg kommer hjem på sommer ferie har jeg været her i 13 måneder. Jeg endte som guide da jeg var på jagt en dag ved et tilfælde med en mand der har et jagt firma i New Zealand og han var så imponeret at han gerne ville have min hjælp når brunsten på hjort starter her i marts april maj.

  Geden igår var bare en tilfældig der aldrig havde skudt en før og som gerne ville prøve det så jeg tog ham ud og vi fandt en rigtig fin 3 farvet gede buk til ham..:)

  Jeg har arbejdet 2 år som professionel jæger på en ande farm i vest jylland hvor jeg skød ræve og måger og jeg har altid gået på jagt lige fra jeg kunne gå har jeg været med far på jagt og har sågar taget fri fra skole siden børne have klassen hvert år den 16 maj for at komme med på bukke jagt, og mine mange års erfaring har givet pote i en kariere som professionel jæger i new zealand.

  Håber det var fyldest gørende nok..:) 

  Du kan finde mig på facebook hvor der er tonsvis af billeder her nede fra..:)

  Hilsen Rasmus

  Svar
 8. david nielsen

  Hej Rasmus,

  Tak for afklaring og jeg ser frem til at læse flere af dine jagthistorier 🙂

  Hvordan er du endt med jagt og guide dernede?

   

  venlig hilsen 

  David

  Svar
 9. Ransborg

  Hej David..

  Tak for de rosende ord det er jeg meget taknemmelig for og vil løbende prøve at opdatere jagt historier her inde,

  Vi er 12 timer forand danmark med hensyn til tid så ja det har sikkert været mandag her..;)

  Doc står for Department Off Concervation og de råder over mange tuside hektar bjergområder i new zealand.

  Grunden til at jagt i danmark er så dyrt er at vi er så mange jægere på så lidt land og hvis alle vil en tur på jagt en gang i mellem og gerne vil have noget jagt ja så stiger priserne jo desværre..:(

   

  Venlig hilsen

  rasmus ransborg

  PS skød 3 grise i går aftes og skal nok prøve at skrive en historie om det en gang nu her men har ikke lige tid i aften da jeg skal guide en ud efter en ged..:)

   

  Svar
 10. david nielsen

  Hvor spændende og sikke nogen vildtarter du stifter bekendskab med dernede, så meget forskelligt fra vores egen. Jeg kommer til at tænke på Zoo have 🙂

  Vil lige give dig med på veje, at jeg nyder at læse dine jagtberetninger fra New Zealand.

  Jeg har selv kun været på jagt i Danmark med haglgeværet, men har overvejet at tage riffeltegn, men jeg syntes de muligheder der findes for riffeljagt i Danmark er al al for dyre, eller i hvert fald meget over mit budget.

  Hvad betyder "DOC land"?

  God weekend eller det er måske mandag hos dig nu 🙂

  Mange hilsner 

  David

  Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj