Register
A password will be e-mailed to you.

Måltidskasser er blevet utrolig populært i løbet af de seneste par år, og det er der god grund til. Først og fremmest er der kommet rigtig mange forskellige udbydere, som er begyndt at tilbyde niche-kasser. Men kvaliteten er også blevet langt bedre, end hvad den var for fx 5 år siden.

I denne artikel vil vi, Jægernes Magasin, se nærmere på måltidskasser med fokus på dyrevelfærd. I tilfælde af at du som jæger (med bevidsthed om dyrevelfærd) gerne vil igang med måltidskasser, kan du altså bruge dette som en guide og som en checkliste til, hvad du skal være opmærksom på inden du vælger udbyder.

Hvad er dyrevelfærd?

Begrebet dyrevelfærd ændrer sig hele tiden. Vores forskere på de danske såvel som udenlandske universiteter får nemlig hele tiden mere indsigt i, hvad der er godt for dyr og hvilke behov de har. Men i bund og grund kan man betragte dyrevelfærd som graden af hvor velbefindende dyret er, set fra dyrets eget perspektiv.

Vi har så lavet nogle dyrevelfærdsregler i Danmark, som går ind og regulerer dyrevelfærden. Disse love sætter rammerne for hvordan dyr skal behandles. Du kan læse meget mere om dyrevelfærd på Fødevarestyrelsens hjemmeside.

Måltidskasser med omtanke for dyrene

Der findes et utal af virksomheder, som tilbyder måltidskasser. Nogle har specifikt fokus på, at råvarer eksempelvis skal være økologiske. Og netop økologi er et tegn på dyrevelfærd. Det er nemlig sådan at alle økologiske dyr skal have adgang til det fri. Graden af frihed afhænger af det enkelte dyr: fx skal kvæg have mulighed for at stå på græsning, høns skal kunne støvbade og grise skal kunne slå om sig med mudder. Alder påvirker også hvor frit dyret skal behandles.

Men når du leder efter en måltidskasse, og du vil være sikker på at dyrene har haft det godt. Så er økologiske måltidskasser faktisk et kriterie du kunne overveje, da du derved direkte tilvælger et godt dyreliv.

Hos Danskemåltidskasser.dk kan du sammenligne alle måltidskasser der findes i Danmark (du kan faktisk sammenligne helt op til 400 forskellige kasser). Hvis du fx leder efter en måltidskasse til 1 person, så kan du sagtens sætte det som et kriterie på deres hjemmeside. Derved kan du hurtigt sortere efter om du er single, 2 personer eller om i skal have mad til en hel familie.

Færdiglavet måltidskasser vs. ingredienser

Langt de fleste måltidskasser indeholder ingredienser/råvarer, som du selv skal lave mad ud fra. Dvs. at du fx modtager en frisk laks, som du selv skal bage i ovnen med citron. Dertil kan det så være, at du har fået noget frisk pasta med i kassen, som du samtidig skal koge.

Det er dog også muligt at få færdiglavet måltidskasser. Måltidskasser med færdigretter er perfekt for dig der har travlt i hverdagen, og som ikke gider bruge mere end 10-15 minutter i køkkenet. Oftest er disse måltidskasser dyrere end dem med ingredienser, da maden blot skal varmes op. Men det er alle pengene værd at bruge en smule mere, hvis tidsforbruget er vigtigt for dig. Næsten alle udbydere tilbyder begge former for kasser, så tjek om du ikke kan finde noget der passer dig.

Veganske måltidskasser

Hvis du er veganer, så er det også muligt at få et bredt udvalgt af veganske måltidskasser. Her kan udbydere som Gaia, Skagenfood og Aarstiderne nævnes. Fordelen ved veganske måltidskasser er, at de er billigere end traditionelle kasser med kød og fisk i. Så du vil opleve at priserne er markant lavere.

Vi har erfaret at det er en god idé at vælge en udbyder der dedikerer sig til veganske måltider, og som er specialiseret i det. Dette betyder nemlig ofte at du får bedre kasser. Der er nemlig mange udbydere som har 15 forskellige kasser, hvoraf 1 af dem er en vegansk måltidskasse. Det er klart at sådanne udbydere ikke har lige så stort et fokus på vegansk kost, som en dedikeret vegansk udbyder har.

Hvad med allergier?

Hvis du har allergier, som fx har brug for laktosefri kost eller glutenfri kost, så er det også muligt at sortere det på de forskellige portaler.

Hvilke udbydere er de bedste?

Det er altid subjektivt hvad folk synes om de enkelte udbydere. Når du skal finde en leverandør af måltidskasser, så anbefaler vi at du bruger danskemåltidskasser.dk og andre sammenligningsportaler/anmeldelsesportaler, som kan give dig en idé om prisniveauet og kvalitetsniveauet.

Dem der har højest karakterer (og som vi har hørt godt om) på anmeldelsessider er Aarstiderne, RetNemt, Skagenfood og HelloFresh.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj