Register
A password will be e-mailed to you.

Tænkt at efter 199 år fravær, så dykker der pludselig ulve mange steder i Jylland. Har ulven i virkeligheden været bosiddende i Danmark i mange flere år end vi går og tror? Jeg ved det ikke, men jeg ser hele tiden forskellige billeder og spor efter ulve dukke op i forskellige medier, men vi har stadig en video af en ulv i Danmark til gode.

Jeg er sådan set ikke imod at der kommer ulve til Danmark, jeg er nok bare ikke tilstrækkelig oplyst om, hvad sådan et dyr er i stand til at gøre, og her tænker jeg specielt i forhold til mennesker og børn.

Man må ikke glemme, at selvom ulven er en oprindelig vildart i Danmark, så ser Danmark meget anderledes ud i dag end for 200 år siden. Det var den gang Danmark sluttede sig til Napoleon, i 1813 gik Danmark statsbankerot, 1814 tabte vi Norge til Sverige, fattiggården eksisterede og der boede ca. 1 mio. mennesker i Danmark.

Sådan ser Danmark slet ikke ud i dag.

Videoen fortæller om ulven og hvordan hele dyrets er skabt til at jage, men er der plads til den i dagens Danmark?

Jeg vil lade det være op til en diskussion, hvad I andre syntes om ulvens indtog i Danmark.

2 Responses

 1. daahjorten

  At der vandre en enkel eller to ulve rundt, ser jeg ikke som noget problem, men en decideret ulvebestand, hvor de lever i grupper, som ulve nu gør, på op til 20 dyr som jager i flok og kan flytte sig over store afstande på op til 200 km på et døgn, ser jeg som et problem. Sådanne biotoper og natur findes slet ikke i dagens Danmark, ulvene vil lynhurtigt søge mod mennesker hvor vores skrald udgør en nem fødekilde og så har vi et problem med frie og sultne ulve i villahaverne. Det skal nok hurtigt blive stoppt.

  Så nej, jeg tror ikke der plads til ulve i Danmark på den frie vildtbane.

  Svar
 2. bokini

  Jeg er fuldt ud FOR ulveindvandring i DK… især når de gør det af sig selv..-. og det kan meget vel være, at de har været her meget længere, end vi umiddelbart tror. Mange af de tidligere påståede ulveobservationer i Jylland kunne jo tænkes at være korrekte. Det er bare lidt ærgeligt, at jeg bor på Sjælland, for der kommer de nok ikke sådan lige foreløbigt… øv! :-(-:

  Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.