Register
A password will be e-mailed to you.

Tænkt at efter 199 år fravær, så dykker der pludselig ulve mange steder i Jylland. Har ulven i virkeligheden været bosiddende i Danmark i mange flere år end vi går og tror? Jeg ved det ikke, men jeg ser hele tiden forskellige billeder og spor efter ulve dukke op i forskellige medier, men vi har stadig en video af en ulv i Danmark til gode.

Jeg er sådan set ikke imod at der kommer ulve til Danmark, jeg er nok bare ikke tilstrækkelig oplyst om, hvad sådan et dyr er i stand til at gøre, og her tænker jeg specielt i forhold til mennesker og børn.

Man må ikke glemme, at selvom ulven er en oprindelig vildart i Danmark, så ser Danmark meget anderledes ud i dag end for 200 år siden. Det var den gang Danmark sluttede sig til Napoleon, i 1813 gik Danmark statsbankerot, 1814 tabte vi Norge til Sverige, fattiggården eksisterede og der boede ca. 1 mio. mennesker i Danmark.

Sådan ser Danmark slet ikke ud i dag.

Videoen fortæller om ulven og hvordan hele dyrets er skabt til at jage, men er der plads til den i dagens Danmark?

Jeg vil lade det være op til en diskussion, hvad I andre syntes om ulvens indtog i Danmark.

2 Responses

 1. daahjorten

  At der vandre en enkel eller to ulve rundt, ser jeg ikke som noget problem, men en decideret ulvebestand, hvor de lever i grupper, som ulve nu gør, på op til 20 dyr som jager i flok og kan flytte sig over store afstande på op til 200 km på et døgn, ser jeg som et problem. Sådanne biotoper og natur findes slet ikke i dagens Danmark, ulvene vil lynhurtigt søge mod mennesker hvor vores skrald udgør en nem fødekilde og så har vi et problem med frie og sultne ulve i villahaverne. Det skal nok hurtigt blive stoppt.

  Så nej, jeg tror ikke der plads til ulve i Danmark på den frie vildtbane.

  Svar
 2. bokini

  Jeg er fuldt ud FOR ulveindvandring i DK… især når de gør det af sig selv..-. og det kan meget vel være, at de har været her meget længere, end vi umiddelbart tror. Mange af de tidligere påståede ulveobservationer i Jylland kunne jo tænkes at være korrekte. Det er bare lidt ærgeligt, at jeg bor på Sjælland, for der kommer de nok ikke sådan lige foreløbigt… øv! :-(-:

  Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj