Register
A password will be e-mailed to you.

4 personer:

  • 1 dyrebovkølle
  • Salt og peber
  • Frisk rosmarinkvist
  • Chiliolie
  • 2 pakker parmaskinke (140 g)
  • Kødsnor
  • Smør til stegning
  • 1 dl. vildtboullion

Portvinsauce:

  • 2 dl. Portvin
  • 1 dl rødvin
  • 1 dl koncentreret vildtfond
  • 1 spsk sukker
  • Salt og peber
  • 1 kvist frisk rosmarin
  • 2 tsk. Maizena
  • Lidt vand
  • (evt. stegesky fra køllen)

Pommes Anna:

  • 1 kg. Kartofler
  • Salt og peber
  • En god håndfuld friske timianblade
  • Et godt skvæt olivenolie
  • Smurte folieform til at bage dem i.

Salat:

  • 1 pakke baby spinatblade
  • 1 pose pinjekerner
  • 1 stor pære eller to små
  • 1 granatæble
  • Et stykke parmesanost

Dressing:

  • 2 spsk. Hindbæreddike
  • 3 spsk. Vaniljeeolie (olivenolie der har trukket m. flækkede vaniljestænger og korn i)
  • 1 tsk. Flydende blomsterhonning
  • Salt og peber

Tilberedning Kølle:

Udben bovkøllen forsigtigt (kræver lidt øvelse hvis den ikke skal gå for meget i stykker). Krydr den godt med salt og peber og lig en rosmarinkvist i midten fold kødet sammen og barder det med parmaskinke. Snør med kødsnor for at holde godt sammen på den under stegning. Dryp med lidt chiliolie og fordel det lidt over kødet. Drys ydersiden med lidt salt og friskkværnet peber og brun køllen i smør på alle sider ved god varme. Kom den herefter over i et fad og sæt den i ovnen. Tilsæt lidt vildtboullion. Brug stegetermometer og tag den ud ved centrumtemperatur på ca. 62 grader. Lad trække i 15 min .

Tilberedning Pommes Anna:

Skræl kartofler, skær dem meget tynd på mandolinjern. Skyl dup kartoflerne lidt tørre med køkkenrulle, inden de vendes med friskhakket timian, salt og peber og olivenolie. Form små stakke af kartofler, som placeres i de smurte folieforme.

Tilberedning Portvinsauce:

Bland alle ingredienser til portvinssaucen i en gryde og lad væske reducere til ca. halvdelen. Filtret så rosmarin m.m. fjernes hæld tilbage i gryden. Tilsæt evt. lidt filtreret stegesky fra køllen også. Jævn med maizena udrørt i lidt vand og smag til med salt og peber.

Salat:

Rist pinjekerner på en tør pande. Skyl og tør spinatbladene. Anret dem på et fad. Kom pære skåret i stykker, granatæblekerner, ristede pinjekerner og parmesanflager over. Rør dressingen sammen og hæld over lige inden servering

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj