Register
A password will be e-mailed to you.

Vi er et jagtkonsortium bestående af 26 medlemmer fordelt med 14 riffeljægere og 12 hagbøssejægere. Vi har lejet os ind på knap 1.000 Ha jagtrevir fordelt på ca. 880 Ha blandet løv og nåleskov samt ca. 120 Ha ager, som alle støder på til skoven.

Samarbejde

I samarbejde med de landmænd som ejer/dyrker markerne etablerer og vedligeholder vi såvel remiser, vandhuller, vildtstriber og vildtagre; og vi har således et godt samarbejde med landmændende om vildtplejen i den åbne land til glæde for såvel råvildt som for fuglevildtet.

Fodring

Ud over dette opstiller vi såvel saltslik og fodertønder (til vinterfodring), således at råvildtet dels nyder godt af saltslikken positive effekt mod svælgbremser, samt har en lettere adgang til foder i den periode hvor fødeadgangen er mindre. Vi fodrer naturligvis også for fuglevildtet i vinterhalvåret.

Afskydningspolitik

Sidst men ikke mindst har vi en klar afskydningspolitik, hvor der som udgangspunkt er tildelt alle riffeljægere mindst een sommer buk og maksimalt to (antallet afhænger af den totale afskydning). Desuden aftales der klare retningslinier for den enkelte trykjagt, og der gælder altid den klare regel at der maksimalt må skyde to dyr fra en post på en trykjagt – det give siden at der maksimalt kan afskydes 4 dyr pr. jæger pr. trykjagt. Vi planlægger normalt to trykjagter pr. sæson, men hvis vi vurdere at afskydningen ikke er som forventet, justerer vi på antallet og afholder evt. ekstra trykjagter.

Disse tiltag har haft den meget positive effekt på rådyrbestanden at den, fra vi overtog reviret for knap 7 år siden og hvor vi så omkring 30-40 dyr på vores trykjagter, er vokset således at vi idag ofte ser 100-140 stykker råvildt.

Samarbejde landmænd, skovejer og jægere

Konklusionen hos os er derfor at det er muligt gennem et godt samarbejde mellem landmænd, skovejer og jægere er muligt for relativt få penge at gøre meget for vildtet til gavn og glæde for alle.

Denne historie deltager i Vildtpleje konkurrencen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj