Register
A password will be e-mailed to you.

Dådyr udsat på Fyn
Hjortelaug Assens på Fyn har udsat 40 drægtige dåer, som et forsøg på at øge dåvildtbestanden lokalt. Hjortelauget har ved samme lejlighed henstillet til området jægere, at de ikke skyder dåvildt.

I første omgang udsætte dåerne under hegn indtil kalvene er sat omkring juli måned. Dette skal gerne hjælpe til med at give dåkalvene størst mulig tilhørsforhold til området. Naturstyrelsen har give tilladelse til udsætningen.

Der blev udsat 10 dåer på Faurskov ved Gelsted, 20 dåer på Brahesborg ved Assens, og de sidste 10 dåer på Erholm ved Aarup.

Politerken har tidligere givet udtryk for, at der skal være mere hjortevildt i Danmark. I denne forbindelse blev der tidligere stiftet forskellige hjortlaug rundt omkring i hele landet, hvoraf Hjortelaug Assens er et af disse.

Læs også: Dåvildt som skadedyr

About The Author

Jæger & Nålepude

Jeg har været interesseret i naturen, dyrelivet og jagt så længe jeg kan huske. Hver gang der var mulighed for at komme med morfar på jagt og i naturen eller hjælpe til med opdræt og udsætning af fasaner og ænder, pasning og fodring, plantning og beskæring af træer, remiser mv, ja så var jeg med. Jagten har fulgt rigtig meget i mit liv og det gør den stadig. Jeg begyndte i 2009 at blogge om jagt og dette har siden udviklet sig Jægernes Magasin. Et medie jeg er stolt af at have været med til skabe og som i dag er med til at formidle viden om jagt i Danmark til kommende, nye og erfarne jægere. Jægernes Magasin havde ikke været det samme uden Jeres deltagelse, aktivitet og mange input i form af jagthistorier, kommentarer, debatter osv. Siden da er jeg begyndt at lave jagtfilm med mange spændende personer indenfor jagtens verdens, som alle ved en hel del mere om jagt end jeg selv. Forhåbentlig kan vi sammen formidle viden om jagt i Danmark endnu bedre til gavn for alle. Du er meget velkommen til at følge mig på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Nikolaj-Brandt/598311336890488

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj