Register
A password will be e-mailed to you.

hund frank piersonDer har de sidste par uger været en heftig debat i medierne omkring retten for jægere til at skyde løse hunde på sin ejendom, såfremt lovgivningen er overholdt. Fødevareminister Mette Gjerskov har bebudet et eftersyn af loven, men hvad syntes jægere og danskere egentlig om loven?

Jægernes Magasin

Vi har foretaget en afstemning blandt alle jer brugere, hvor vi spurgte om: “Er det i orden at skyde løse hunde, hvis lovgivningen er overholdt?”

264 har valgt at deltage i afstemningen og resultatet viste:

  • 85% mener at det er i orden
  • 14% mener lovgivningen bør ændres
  • 1% ved det ikke

Læs også: Labrador skudt på genboens grund

BT

Gallup har foretaget en undersøgelse for BT, hvor 1.213 tilfældige danskere blev spurgt og resultet viste at:

  • 46% mener, at loven om mark- og vejfred ikke skal ændres
  • 41% mener, at der er behov for at ændre loven
  • 71% mener, at man skal have den fulde ret til at bestemme, hvilke dyr, der må færdes på ens ejendom
  • 46% har mindst én gang i livet følt sig generet af naboens omstrejfende dyr

Kilde: “Hundedrab er ok” af Jakob Flarup på bt.dk

Ekstrabladet

Ekstrabladet har foretaget deres afstemning på eb.dk, hvor mere end 30.000 personer har svaret på spørgsmålet: “Er det OK at skyde en hund, der gentagne gange går ind på en fremmed grund?” og resultatet viste:

  • 56% mener at det er i orden og har svaret Ja
  • 44% mener ikke det er i orden og har svaret Nej

Kilde: “Jægerforbundet forsvarer nedskydning” af Thomas Harder på eb.dk

Læs også: Landmand advarer mod løse hunde

Ok at skyde løse hunde

Danskerne har talt og flertallet mener at der ikke er behov for at ændre loven.  Der er et overvejende stort flertal blandt brugerne på Jægernes Magasin, om at den eksisterende lovgivning ikke skal ændres. Hele 85% mener det er i orden, hvor de tilsvarende resultater for hhv. Gallup og Ekstrabladet viser 71% og 56%.

Du er velkommen til at komme med din holdning til resultaterne herunder.

About The Author

Jæger & Nålepude

Jeg har været interesseret i naturen, dyrelivet og jagt så længe jeg kan huske. Hver gang der var mulighed for at komme med morfar på jagt og i naturen eller hjælpe til med opdræt og udsætning af fasaner og ænder, pasning og fodring, plantning og beskæring af træer, remiser mv, ja så var jeg med. Jagten har fulgt rigtig meget i mit liv og det gør den stadig. Jeg begyndte i 2009 at blogge om jagt og dette har siden udviklet sig Jægernes Magasin. Et medie jeg er stolt af at have været med til skabe og som i dag er med til at formidle viden om jagt i Danmark til kommende, nye og erfarne jægere. Jægernes Magasin havde ikke været det samme uden Jeres deltagelse, aktivitet og mange input i form af jagthistorier, kommentarer, debatter osv. Siden da er jeg begyndt at lave jagtfilm med mange spændende personer indenfor jagtens verdens, som alle ved en hel del mere om jagt end jeg selv. Forhåbentlig kan vi sammen formidle viden om jagt i Danmark endnu bedre til gavn for alle. Du er meget velkommen til at følge mig på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Nikolaj-Brandt/598311336890488

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.