Register
A password will be e-mailed to you.

Selvom jagttidsbekendtgørelsen sagde et, gjorde jægerne noget andet.

Jagttidsbekendtgørelsen er vigtig, det ved de mere end 175.000 jægere i Danmark. Men der kan altså også indsnige sig fejl i bekendtgørelser, ligesom du og jeg indimellem laver fejl.

Der er nemlig indsneget sig en fejl i jagttidsbekendtgørelsen for dåvildt i Midt- og Vestjylland (Herning, Holstebro, Struer og Lemvig kommuner). Fejlen gjorde, at det var muligt at skyde dåvildt allerede fra den 1. september i området.

Problemet er, at bestanden er så lille, at voksent dåvildt ikke bør jages overhovedet. Det var i starten af 00´erne at bestanden blev opbygget, og selvom bestanden er vokset, bør dåvildt ikke jages. Det er kun kalvene, der i en kort periode i december må skydes, alt andet dåvildt er fredet, da bestanden ikke er stærk nok til at kunne udbrede sig mere i området for nærværende.

Jagttidsbekendtgørelsen gjorde dog, at der i 14 dage i september måned måtte skydes dåvildt. Selvom om jægerne i det midt/vestjyske havde det juridiske i orden, viste det sig at etikken også er i orden blandt jægerne, da der ikke er indberettet et eneste skud mod dåvildt i perioden.

Fejlen er nu blevet rettet, og den opdaterede bekendtgørelse er lagt på nettet den 15. September 2014.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj