Register
A password will be e-mailed to you.

Gåsegrib set i Jylland

gasegrib_foto_luc_viatour

Gåsegribben er en sjælden fuglegæst i Danmark. Fuglen er kun observeret 5 gange i Danmark. Foto Luc Viatour, Flickr.

Gåsegribben (Gyps fulvus) er en yderst sjælden gæst i Danmark, som blev observeret den 14. juni af en ornitolog i Jylland ved Kåstrup nord for Skive.

Gåsegribben er kun observeret 5 gange tidligere i Danmark tidligere, og senest i 2012 ved Møllehus tæt på den tyske grænse. Tidligere er fuglen set på Sydlangeland ved Keldsnor i oktober 1986, ved Gjerrild på Djursland samt Skagen i maj 1985 og ved Katholm Gods på Djursland i 1858.

Gåsegribben er en stor fugl på mellem 95-105 cm, en vægt på op til 10 kg samt et vingefang på 240-280 cm. Fuglen yngler i Spanien samt i området fra Nordøstafrika til Kashmir provinsen i Indien. Fuglen lever udelukkende af ådsler, hvilken ikke er de optimale levevilkår for fuglen i Europa, da moderne landbrugsmetoder samt øget krav til bortskaffelse af døde dyr fra landbruget, har betydet ringet mulighed for fødekilder.

I Spanien er der oprettet reservater og fodringsprojekter for at bevare gåsegribben i den frie natur og bestanden skønnes til at være på ca. 20.000 ynglende par.

About The Author

Jæger & Nålepude

Jeg har været interesseret i naturen, dyrelivet og jagt så længe jeg kan huske. Hver gang der var mulighed for at komme med morfar på jagt og i naturen eller hjælpe til med opdræt og udsætning af fasaner og ænder, pasning og fodring, plantning og beskæring af træer, remiser mv, ja så var jeg med. Jagten har fulgt rigtig meget i mit liv og det gør den stadig. Jeg begyndte i 2009 at blogge om jagt og dette har siden udviklet sig Jægernes Magasin. Et medie jeg er stolt af at have været med til skabe og som i dag er med til at formidle viden om jagt i Danmark til kommende, nye og erfarne jægere. Jægernes Magasin havde ikke været det samme uden Jeres deltagelse, aktivitet og mange input i form af jagthistorier, kommentarer, debatter osv. Siden da er jeg begyndt at lave jagtfilm med mange spændende personer indenfor jagtens verdens, som alle ved en hel del mere om jagt end jeg selv. Forhåbentlig kan vi sammen formidle viden om jagt i Danmark endnu bedre til gavn for alle. Du er meget velkommen til at følge mig på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Nikolaj-Brandt/598311336890488

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj