Register
A password will be e-mailed to you.
Fyrværkeri jagthunde Foto maufdi

Hver opmærksom på hunden nytårsaften, her følger et par gode råd. Foto Maufdi, Flickr.

Christina Vestergaard, der på Otterup-Søndersø Dyreklinik arbejder som fagveterinærsygeplejerske med speciale i hunde- og katteadfærd, anbefaler at man nytårsaften undgår truthorn, bordbomber og udklædning, der kan virke stressende og forværre angsten hos dyrene.

Man bør ignorere fyrværkeriet og fremstå rolig. Det er vigtigt ikke at ynke dyret og dermed bekræfte, at situationen er farlig. Hvis hunden søger tryghed, må man til gengæld gerne kæle med den, præcis som man plejer. Man skal tænke på, at angsten er en følelse, som hunden ikke selv kan vælge til eller fra.

Ved mørkets frembrud er det en god idé at skrue op for tv’et eller velkendt musik og at afskærme for lyd og lys udefra. Samtidig bør man lukke vinduer og døre, så hunden ikke forvilder sig ud og bliver endnu mere bange. Det er en god idé at give hunden en hule eller et rum, hvor det er vant til at opholde sig og kan føle sig i sikkerhed.

Nytårsaftensdag bør man aktivere sin hund ekstra godt både mentalt og fysisk, herunder med en god luftetur inden mørkets frembrud, hvor hunden kan få brugt sin lugtesans. Husk snor, så hunden ikke har mulighed for at stikke af, hvis den bliver forskrækket. Foderet kan med fordel smides på jorden eller puttes i aktivitetsbolde, så der skal arbejdes lidt for det. Brug gerne lidt ekstra tid på mental aktivering, så hunden er velstimuleret og dermed får de bedste forudsætninger for at komme godt ind i det nye år.

2 Responses

 1. Anders Riecke

  Min kone lave en hule der vor vores hund har sin plads, Hun er en blanding af en weimaraner og ruhåret.
  Da kl. var 21,30 fik den en hal panodil, og var rolig da det gik løs. Kl. 0215 var det ved den tid at pilen ikke virke mere, og der var det værste overstået.
  Det er et gamle råd fra en dyrlæge jeg brugte da jeg for mange år siden borer på Sjælland, og hade en ruhåret.

  Godt nytår

  Svar
 2. Claes200

  En af fordelene ved at bo ude på landet og holde nytåret der – de 4 benet har ingen stress.
  Men kender det godt fra tidligere hunde og det er ikke en sjov aften for mange af dem – gode råd og håber alle kommer godt igennem nytåret. 2 og 4 benet 🙂

  Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj