Register
A password will be e-mailed to you.
alaska malamut

Er det en hund af racen Alaska Malamut eller en ulv, som strejfer rundt i Nationalpark Thy?

I går kom det frem, at en amatørornitolog havde set noget der mindende om en ulv i Natinoalpark Thy.

Skovridder Ditte Svendsen siger: “Det er anden gang inden for kort tid, at jeg hørte, at der var blevet iagttaget en ulv i Nationalpark Thy. Det er meget usædvanligt, men absolut glædeligt, hvis den har fundet et fristed i Hanstholm Vildtreservat“.

Naturstyrelsen har modtaget oplysninger om, at en hund af racen Alaska Malamut har været savnet den sidste måned fra sit hjem i Dronninglund, som ligger ca. 130 km øst for Nationalpark Thy.

Skovridderen vil dog ikke afvise, at der kan være tale om et besøg fra en ulv, som er et af Europas største rovpattedyr: “Jeg har ikke selv set den, og selvom vi i Naturstyrelsen er ude i naturen rigtig mange timer hver dag, så er det heller ikke sikkert, vi får den at se, for det er et meget sky dyr, som holder sig for sig selv. Alene det at den har taget turen fra Tyskland de mange hundrede kilometer herop vidner om, at den altså ikke er ude på at gøre stort væsen af sig“.

Hvis der er tale om en ulv, vil den efterlade sig spor fra byttedyr, som fx. harer, kronvildt, rålam, etc. og før eller siden må den vise sig igen.

Der er ikke rapporeret om ulveangreb på mennesker i Skandinavien i nyere tid og derfor skønnes ulven ikke at være til fare mennesker, skriver Naturstyrelsen.

ulve i danmark foto robert dewar

Hvad tror du – Hund eller ulv?
Skriv dit bud herunder.

About The Author

Jæger & Nålepude

Jeg har været interesseret i naturen, dyrelivet og jagt så længe jeg kan huske. Hver gang der var mulighed for at komme med morfar på jagt og i naturen eller hjælpe til med opdræt og udsætning af fasaner og ænder, pasning og fodring, plantning og beskæring af træer, remiser mv, ja så var jeg med. Jagten har fulgt rigtig meget i mit liv og det gør den stadig. Jeg begyndte i 2009 at blogge om jagt og dette har siden udviklet sig Jægernes Magasin. Et medie jeg er stolt af at have været med til skabe og som i dag er med til at formidle viden om jagt i Danmark til kommende, nye og erfarne jægere. Jægernes Magasin havde ikke været det samme uden Jeres deltagelse, aktivitet og mange input i form af jagthistorier, kommentarer, debatter osv. Siden da er jeg begyndt at lave jagtfilm med mange spændende personer indenfor jagtens verdens, som alle ved en hel del mere om jagt end jeg selv. Forhåbentlig kan vi sammen formidle viden om jagt i Danmark endnu bedre til gavn for alle. Du er meget velkommen til at følge mig på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Nikolaj-Brandt/598311336890488

Related Posts

3 Responses

 1. christian.gerner.752

  Det ligner en ulv, den tjekkiske ulvehund har længere ører

  Den er dog lidt langt væk, den fotograferede.

  Ulve frygter mennesker OG DET SKAL DE BLIVE VED MED.

  Så dyret skal have en jagttid, dog skal der lige være 400 artsfæller, medmindre vi vil udrydde den omgående.Og det vil vi vel ikke? Christian Gerner

  Svar
 2. Arne Kjeldsen

  Jeg har hørt og læst meget i mit lange jægerliv, men at der pludselig findes bosat ulv i nationalparken, det tvivler jeg godt nok på.

  Der er ulve i Tyskland, så hvis der er tale om en ulv, skal den helt alene have gået på langs af hele Jylland uden at blive set for så at dykke op i parken.

  Billederne er meget sløret fra ham fotografen og jeg medgiver det kan ligne en ulv, men jeg tror vi skal længere ud på landet med den historie.

  Vent bare at se, nu er der god mediedækning om ulven og inden længe får vi afklaret at der er tale en hund og formegenlig den pågældende hund fra Dronninglund.

  Jeg kan så håbe på jeg tager fejl, men lad os nu se.

  Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj