Register
A password will be e-mailed to you.

Hvad er god jagtetik for dig?

Fortæl andre danske jægere, hvad du synes god jagtetik og jagtmoral handler om i kommentarfeltet herunder.

Det kan være lange som korte kommentarer, blot fortæl hvad du har på hjertet omkring dette emne.

Ordet er frit!

Vi glæder os til at høre din mening.

Her kan du læse alle de jagtetike regler.

About The Author

Jæger & Nålepude

Jeg har været interesseret i naturen, dyrelivet og jagt så længe jeg kan huske. Hver gang der var mulighed for at komme med morfar på jagt og i naturen eller hjælpe til med opdræt og udsætning af fasaner og ænder, pasning og fodring, plantning og beskæring af træer, remiser mv, ja så var jeg med. Jagten har fulgt rigtig meget i mit liv og det gør den stadig. Jeg begyndte i 2009 at blogge om jagt og dette har siden udviklet sig Jægernes Magasin. Et medie jeg er stolt af at have været med til skabe og som i dag er med til at formidle viden om jagt i Danmark til kommende, nye og erfarne jægere. Jægernes Magasin havde ikke været det samme uden Jeres deltagelse, aktivitet og mange input i form af jagthistorier, kommentarer, debatter osv. Siden da er jeg begyndt at lave jagtfilm med mange spændende personer indenfor jagtens verdens, som alle ved en hel del mere om jagt end jeg selv. Forhåbentlig kan vi sammen formidle viden om jagt i Danmark endnu bedre til gavn for alle. Du er meget velkommen til at følge mig på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Nikolaj-Brandt/598311336890488

Related Posts

4 Responses

 1. Ole Stachelhaus

  Sikkerhed, samværd og være stor nok til at lade et stykke vildt gå hvis man ikke er helt sikker på skuddet. God jagt etik er vel også at nyde dagen og slappe af, være i nuet, og ja, det er jo sjovest at komme hjem med noget der beviser resultatet af ens besvær. Men natur oplevelsen er for mig stadigvæk den største. De smukkeste fasaner for mig, er dem der fløj skræppende videre, for at lande udenfor skud afstand og stråle om kap med efterårs solen med deres flotte farver.

  Svar
 2. Nicolaj Warncke

  Alfa og omega er jo altid at behandle dyret med den ære og respekt det nu er berettiget.
  Det kan vi alle sammen genkendende fra både paroler og diverse jagtsignaler, og ikke mindst ved alle de traditioner der er forbundet med det nedlagte vildt.

  Men hvad jeg mener er vigtigt, og som vi sikkert alle har oplevet, er anskydninger.
  Der har være rigtig mange skrivelser om emnet, og vi har alle lært at skulle søge efter anskudt vildt.
  Jeg har alt for tit oplevet jægere der ikke har været klar over, om deres vildt var anskudt eller ej. Det drejer sig ikke kun om unge uerfarne jægere, men ligeledes ‘os gamle’ erfarne jægere.
  Vi har på vore jagter gjort ekstra fokus på dette, og beder jægeren om at være opmærksomme på om dyret reagerer på skud, hvor det falder og ikke mindst om der har været en hund, og gerne flere, i området.
  Efter jeg selv har skiftet hund og anskaffet en der laver et grundigt søg, er jeg blevet opmærksom på de mange anskydninger der desværre er, jeg gør hellere et bedre eftersøg end gå med videre på næste såt.
  Det er måske noget der kan fokuseres lidt mere på i jagttegns undervisningen?

  Svar
 3. Lars Erik

  Det er bl.a. at opføre sig ordenligt og have respekt for vildtet. Behandle nedlagt vildt med ære, og holde en behørig parade.

  Jeg mener at mange ældre jægere, kunne have godt af at se lidt indad, og ikke kun kritisere de unge nyjægere. Det er selvfølgelig ikke en generel kritik, for alt i alt tror jeg, og håber jeg, de fleste opfører sig ordentligt derude i vores fælles natur.

  Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj