Register
A password will be e-mailed to you.

Ingen vildtindberetning – intet jagttegn

Kvinde og jagttegn
Nyt lovforslag kan, hvis det bliver vedtaget senere i 2014, sørge for, at man fra foråret 2015 ikke længere automatisk får jagttegn for den næste sæson, selvom man har betalt.

Alle jægere i Danmark har pligt til at indberette, hvor meget vildt de har nedlagt i den foregående jagtsæson, men mange glemmer det. Det gør et nyt lovforslag noget ved.

Hvis lovforslaget bliver vedtaget, vil man ikke længere automatisk få fornyet sit jagttegn i den nye sæson, selvom det er betalt. Det kræver fremover, at man har fået indberettet sit jagtudbytte inden den 31. marts, ellers bliver jagttegnet for den nye sæson ikke udstedt.

Problemet med at nogle jægere ikke indberetter jagtudbyttet har stået på i mange år, og var allerede tilbage i 2005 nævnt i en rapport om ”Optimering af jægernes indberetning af vildtudbytte”.

Den gang var det store problem, at det skulle indberettes via almindelig post. I dag kan det gøres elektronisk med nem id, så der er faktisk ikke nogen undskyldning, for ikke at få det gjort.

Hvis lovforslaget vedtages, vil loven være gældende fra den 1. januar 2015, og være gældende fra jagtsæson 2015/2016.

Hvis du ikke får indberettet dit vildtudbytte i tide, kan du i ydersted konsekvens blive tvunget til at tage jagttegnet igen.

Lovforslaget kan læses via dette link.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj