Register
A password will be e-mailed to you.

Jagtkonkurrence slut – Bekæmpelse af mårhunden

vildtkamera sg 570v irTak til alle som har deltaget i debatten om, hvordan vi sammen kan bekæmpe mårhunden i Danmark.

Der er kommet mange gode forslag og initiativer til tiltag og redskaber, der kan arbejdes videre på politisk og som kan være med til at begrænse yderligere udbredelse af mårhunden i Danmark.

Uddrag af de enkelte forslag kan læses herunder og ellers kan alle tråde læses på bloggens jagtdebat samt jagtoasens debatforum i deres fulde længde.

 • Oprettelse af offentlig portal, som giver tilmeldte ungjægere og jægere mulighed for at udøve reguleringsjagt på offentlige arealer.
 • Oprette et netværk af specialtrænet hunde og hundefører, som kan tilkaldes 24 timer i døgnet ala sweisshunderegisteret. Hunderacen skal ville tage mårhund levende eller død og systemet skal være webbaseret.
 • Oprette foderpladser med vildtkameraer og samarbejde med de lokale jagtforeninger og fuglereservaterne  Give tilladelse til at skyde mårhund på foderpladserne om natten og eventuelt med lyddæmper i reservaterne.
 • Udvikle standard kunstige rævegrave med minimum 2 kedler ( en for hver udgang ) med samme mål. Den skal være nemt at åbne, så man kan placere en fælde (også standardmål). I den tredie og midterste kedel laves en anordning, hvor man uden at åbne låget kan sænke et kamera ned som sender til ens computer.
 • Udvikling af forslag nr. 4, således at der sendes SMS til en computer, hvor ungjægere landet over kan logge sig på via et standard system på den lokale jagtforenings hjemmeside. Forgodkendte jægere kunne selvstændig rykke ud og aflive mårhunden.
 • Indføre dusør eller skydepræmie på nedlagte mårhunde på fx 500 kr. per mårhund.
 • Etablering af samarbejde (fx forum) for lokale jægere i Sønderjylland samt syd for grænsen i Tyskland, som i fællesskab kan afholde fælles jagter, udveksle erfaringer og lign. med fokus på bekæmpelse af mårhunden samt dens vandring/krydsning af den dansk/tyske grænse.
 • Vente med at hente judas mårhundens mage, indtil der er hvalpe i graven, dermed kan/burde flere mårhunde kunne fanges på én gang. Det kræver mårhuden genudsættes uden at være steriliseret samt rigtig god timing, således at hvalpene ikke når at forlade graven.
 • Frigive natjagt og kombinere dette med skydepræmier. Pengene til skydepræmierne kan komme fra jagttegnmidlerne.
 • Gøre mårhunden “lovløs” og tillade afskydning i 24 timer i døgnet året rundt, ligegyldigt om de har unger eller ej.
 • Staten skulle stille skytter/jægere til rådighed, som kan sendes ud på revirer, hvor mårhunden er observeret, hvis vedkommende med jagtretten ikke selv vil gøre noget. Markedsfører mårhunden som et trofæ ved fx at give point eller andet, således at mårhunden bliver et attraktivt jagtobjekt.
 • Frigive jagten året rundt, dog ikke i perioden hvor mårhunden har hvalpe.

Vinderen blev fundet ved lodtrækning og det blev forslag nr. 3 fra roc.

Ser vi nærmere på vinder ideen, så kombinere fodring, observation og jagt på fredede områder netop der, hvor mårhunden kan tænktes at slå sig ned. Fuglereservaterne tilbyder våde område med massere af føde samt ingen fjender.
Derudover tilskynder ideen at jagten drives om natten, hvor mårhunden er aktiv, med lyddæmper så fuglene ikke forstyrres.
Og til sidst tilbydes denne eksklusive jagtform til jagtforeningernes medlemmer, som har lokal kendskab samt kontakt til unge jægere, der får mulighed for gratis jagt på unikke områder.

Forslaget præmieres med et vildtkamera af typen Scout Guard SG 570V ir fra HCO i USA til en værdi af 1.995 kr. som kan benyttes til bekæmpelse af mårhund i Danmark.

Knæk & Bræk

Jægernes Magasin & Jagtoasen.com

About The Author

Jæger & Nålepude

Jeg har været interesseret i naturen, dyrelivet og jagt så længe jeg kan huske. Hver gang der var mulighed for at komme med morfar på jagt og i naturen eller hjælpe til med opdræt og udsætning af fasaner og ænder, pasning og fodring, plantning og beskæring af træer, remiser mv, ja så var jeg med. Jagten har fulgt rigtig meget i mit liv og det gør den stadig. Jeg begyndte i 2009 at blogge om jagt og dette har siden udviklet sig Jægernes Magasin. Et medie jeg er stolt af at have været med til skabe og som i dag er med til at formidle viden om jagt i Danmark til kommende, nye og erfarne jægere. Jægernes Magasin havde ikke været det samme uden Jeres deltagelse, aktivitet og mange input i form af jagthistorier, kommentarer, debatter osv. Siden da er jeg begyndt at lave jagtfilm med mange spændende personer indenfor jagtens verdens, som alle ved en hel del mere om jagt end jeg selv. Forhåbentlig kan vi sammen formidle viden om jagt i Danmark endnu bedre til gavn for alle. Du er meget velkommen til at følge mig på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Nikolaj-Brandt/598311336890488

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj