Register
A password will be e-mailed to you.

Jagtbog: Strandjagt af Svend Thorsen

Når det gælder kystfugle er Danmark en stormagt. Stort set alle Nordeuropas kyst- og strandfugle passerer gennem Danmark eller overvintrer i de danske farvande. Det er også baggrunden for, at strandjagten blev udviklet i Danmark, vel nok vores eneste originale bidrag til europæisk jagthistorie.

Med denne pragtudgivelse fortælles strandjagtens historie for første gang. At historien aldrig før er blevet fortalt skyldes bl.a., at strandjagten længe var underklassens jagt. Strandjægernes sociale baggrund og et altid stigende jagttryk i krisetider gjorde, at landjægerne gerne så skævt til strandjægerne, der med større eller mindre ret blev beskyldt for at drive ”usportslig rovjagt” eller
ligefrem krybskytteri.

Af samme grund har også ornitologer og fredningsfolk haft et anstrengt forhold til strandjagten. Sven Thorsen har i mere end ti år rejst landet tyndt for at efterspore gamle strandjægere og gamle optegnelser om kystfuglejagt, og det er lykkedes at indsamle et helt enestående materiale. Resultatet præsenteres i dette smukke bogværk om ”Den lille mands jagt” – et stykke dybt fascinerende jagt- og kulturhistorie, som samtidig bringer ny viden om de enorme fuglebestande der fandtes ved de danske kyster.

Bogen er på ca. 450 sider.

Om forfatteren

Sven Thorsen Foto af Henrik Freek Christensen

Foto af Henrik Freek Christensen

Sven Thorsen, f. 1942, er uddannet arkæolog og var 1986-2003 ansat som naturvejleder og kulturhistoriker i Storstrøms Amt. Han er forfatter til en lang række artikler om arkæologi og kulturhistorie samt en bog om fjordfiskeri.

Forlagets pris: 399,95

Flere jagtbøger kan findes i vores jagtbutik her på siden.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.