Register
A password will be e-mailed to you.
Jagt i skoven

Oplysningsskilte ved skovens indgange behøves ikke lukke og forhindre andre i at anvende skoven i tilfælde af jagt.

Jagt, skud og nedlagt vildt skal også være en del af oplevelsen, når skovens øvrige gæster besøger statens skove. Derfor er skovene åbne – også selvom der udøves jagt – og det er ikke et krav, at der skal skiltes ved skovens indgange – det er faktisk ikke tilladt at skilte i statens skove.

Men en episode kort før nytår i Nationalpark Thy kunne sandsynligvis være undgået, hvis der havde været opsat skilte.

Fire cyklister på mountainbike møder en jæger på pürsch jagt, som står med hævet riffel og sigter på cyklisterne da de kommer over en bakketop i skoven. ”Havde vi set et skilt med ”Jagt i skoven” var vi nok cyklet et andet sted hen”, siger Klaus Thomsen som cyklede forrest. Også jægeren Harly Jørgensen var noget chokeret.

Se dem fortælle om oplevelsen herunder.

Problematisk med skiltning

Naturbeskyttelsesloven bestemmelser i §23 giver den private skovejer tilladelse til at holde skoven lukket på de dage, hvor der afholdes jagt. At lukke statens skove for offentligheden når der er jagt kan være problematisk, da under 3 % af befolkningen har tilladelse til at gå på jagt, men til gengæld lukkes og reserveres store skovområder for denne lille del af befolkning.

Er dette rimeligt og bør der blive skiltes med jagt i statens skove?

Log ind og skriv din holdning herunder.

4 Responses

 1. J.A.Jensen

  At afsikre riflen, er i mine øjne også først noget der bør ske umiddelbart før skudafgivelse… og altså først når man ved hvad man vil afgive skud til.

  Skilte eller ej, og at joggere og andre der færdes i naturen også lægger et vidst press på vildtet på forskellig måde, ændrer ikke på det faktum at vi altså som jægere aldrig kan bruge alverdens undskyldninger når først kuglen er sluppet…

  Først når kuglefang og alt andet i baggrunden er  fuldstændigt under kontrol, kan man efter min mening tillade sig at afsikre og skyde.

  Svar
 2. Humle

  Har nu set indlægget op til flere gange og det eneste jeg hører den stakkels mand sige er: Når man har afsikret riflen og er klar til, at skyde. Så er det altså tæt på!

  Hvor de 20 år kommer fra? vides ikke, men det er måske insiderviden?

  Få nu bare gang i de skilte !

  I Esbjerg må der f.eks gerne skiltes med, at der afholdes motionsløb i skoven, så svagtgående risikerer at blive løbet over ende, hvis de ikke viger for motionisterne.

  Hvor er forskellen?

  Ja jægere skal selvfølgelig tage hensyn til alle andre i naturen. men helt ærligt. Det er nogle få måneder om året!! Resten af året kan de jo løbe rundt og skræmme vildtet som de vil. Helt uden at skulle tænke over at klage over jægere!

  Svar
 3. J.A.Jensen

  Jeg kan kun give dig ret Lund… Jeg tog jagttegn for omkring tyve år siden og også dengang var det "normalt" først at skyde når man vidste hvad man skød på… Det er den slags udtalelser der sætter alle jægere i dårligt lys.

  Mvh. J.A.Jensen.

  Svar
 4. lund

  Er mere chokeret over Harly Jørgensen's udtalelse:

  – Havde det været for tyve år siden, så vil jeg ikke love andet, end at jeg havde haft skudt. Når man har afsikret og er klar til at skyde og så der kommer (noget), så kan man sige, så er man nok lidt tæt på, siger jæger Harly Jørgensen, Herning, TV Midt/vest.

  Man afgiver da ikke skud mod noget man ikke er sikker på hvad er!!!

  Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.