Register
A password will be e-mailed to you.

guldregnJeg havde inviteret min dreng på 19 år med til Skotland for at prøve et af mine revirer på stor bukke som er beliggende i et smukt område nemlig Fife lidt nord for Edinburgh. Kvaliteten af trofæer skulle være rigtig god da biotopen med de rigtige afgrøder og indholdet i jorden er til at producere gode trofæer.

Vi skulle jagte i 3 dage, jeg ville bare sidde et sted hvor chancen for en stor buk er til stede og min søn skulle gå med rundt på pursch sammen med stalkeren, for at både se og prøve jagten når den er bedst.

Første morgen var vi knap kommet igang da vi fik øje på en buk som jagtede rundt med en rå på en kornmark, jeg sagde til sønnike at han måtte hellere prøve om han kunne skyde den, da det jo var første buk vi så, på afstand kunne jeg følge hele situatationen som var særdeles spændende da jeg godt kunne se det var en rigtig god buk, de afventede indtil begge dyr stoppede, bukken stod nu med front mod sønnike men stalkeren ville gerne have den vente siden til da det var på ca. 200 m afstand. Bukken stod måske i et par minnutter og sundede sig, derefter vente den siden til og sønnike fik ordre til at han måtte skyde, skudet fældede bukken på stedet med en velplaceret kugle. Da vi stod ved bukken var der stor begejstring da han rigtig så trofæet, han smilede og takkede mange gange.

Vi jagtede videre samme morgen og så en del bukke både unge 6 ender som gik sammen, men som ikke var skudbar og på et tidspunkt fik stalkeren øje på en gammel buk i kanten af en rapsmark, vi skyndte os og jeg blev placeret i kanten af en lille skov og stalkeren og sønnike ville prøve at gå udenom den for stalkeren mente den så ville komme i retning af mig, da der var en elv i den anden ende som den slet ikke ville krydse. Jeg sad længe og 300 m ude kom der et dyr ud af rapsen i spring den anden vej, længe efter hørte jeg et skud i det fjerne og jeg tænke der måtte være andre der jagtede længere ude. Kort efter kommer stalkeren langt ude fra op imod mig og han fortalte så at sønnike havde skudt en buk langt derude som lige havde krydset elven, sønnike havde hurtig smidt sig ned og en perfekt skud sendte den død til jorden. Vi kom derud og der sad sønnike med et meget stor smil i hele hovedet med endnu en stor gammel buk, altså en på 630 g mere med kranie men tør.

Jeg lukkede nu for at han måtte skyde flere medalje bukke, da farmand havde lovet hjemmefra at betale, men han skød 2 gode 6 ender mere og kunne have skudt 2 medalje bukke mere på 6 pursch, det må da siges at være godt.

En fantastisk tur, at se sin søn både godt skydende og den glæde ved jagten og ikke mindst for trofæerne.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj