Register
A password will be e-mailed to you.
Min haglbøsse

Min haglbøsse

Hej, min første jagt sæsson står for døren. Jeg tog jagttegn i foråret og fylder 16 i september, jeg har en god kammerat der har lært mig en del om jagt han er så en del ældre end mig. Vi har skudt lerduer der hjemme (omkring 150-200 skud) jeg er meget i tvivl om jeg er klar til at gå på jagt. Når vi skyder der hjemme rammer jeg tit lerduerne, selv nogen af dem han ikke rammer, men hvordan kan jeg vide hvornår jeg er klar til at skyde vildt? har ikke været på skydebanen pga. manglede jagttegn..

håber i vil prøve at give mig nogen gode råd.. tak

6 Responses

 1. Nikolaj Brandt

  1) Hav styr på sikkerheden – og vis at du har det når du kommer på jagt
  2) Skyd ikke på for lange afstande
  3) Husk at man aldrig kan blive ked af det skud man undlod at skyde.
  Resten er OJT on job training – altså bare se at komme på jagt når chance byder sig.
  Knæk og bræk

  Svar
 2. Nikolaj Brandt

  Kære nybegynder
  nu er det godt en del år siden jeg har taget mit jagttegn, men jeg kan da stadig huske det.
  Jeg startede med at skyde lerduer da jeg var 14 på bane og inden jeg var 16 var jeg allerede en meget stabil skytte. Men det handler simpelthen om våben kontrol og vejrtrækning. Du skal tage din bøsse og skal du øve blindtræning blindtræning blindtræning. Du skal simpelthen være 100% sikker på at når du løfter bøssen så ved du præcis hvor du sigter. Så stil dig i stue/værelse/kælder (der hvor du kan få lidt fred) find et punkt på væggen og så skal du kunne ligge dit våben op og sigte på det punkt. Når du har gjort det rigtig meget og den sidder lige i skabet vil din skydning blive forbedret.
  Det værste jeg ved er folk der fumler med deres våben. Så træning træning træning. Så skal resten nok komme 😉

  god sæson og knæk og bræk
  Tobias Munch

  Svar
 3. Nikolaj Brandt

  du er klar når du føler dig sikker i din skyding men husk man bruger lerdue skyding til at få sving i sit haglgevær. men lereduer og rigtig fugle er 2 meget forskellige ting at skyde efter. ( unskyld vis der er mange stave fejl er ordblind)

  Svar
 4. Nikolaj Brandt

  Som ungjæger, som jeg selv er, vil jeg anbefale at du tager af sted på jagt så snart du kan komme til det.
  Det er rimeligt svært at finde ud af, om man er klar til at skyde vildtet, før man selv står i situationen.
  Jeg tog jagttegn i efteråret 2011, og fyldte 16 i sommerferien 2012, og har siden været på en god del jagt, primært fuglevildt. Jeg har dog ikke haft noget problem med at skyde vildtet, da det altid har faldet mig ind, og da det ligger i familien. Den allerførste morgen jeg var afsted sammen med ham den gamle, og min trofaste haglbøsse (som fik en flækket skæftet på banen her til aften…), var jeg den første i kæret til at indlede jagten, med både det første skud på morgenen og den allerførste and. Fantastisk følelse.
  Mit bedste råd: Kom af sted! Hvis du ikke føler dig klar, skal du nok vide det, og hvis du føler dig klar, er du ikke et sekund i tvivl; det kommer som en naturlig reaktion, at reagerer hurtigt og få hamret den fugl ned 🙂

  Svar
 5. Nikolaj Brandt

  Hej Nybegynder 🙂
  Ja, det er en lidt svær situation at stå i, kan selv huske da jeg stod med min første seson sor døren :). Men det handler mere om du selv føler dig klar, og du har din våbensikkerhed i orden. Du siger jo også du kan ramme lerduerne, det gør det kun nemmere. Så hvis du ved hvordan du skal håndtere bøssen, både ved skud og sikkerhedsmessigt forsvarligt, og du er klar i hovedet om hvad du laver så er det intet problem.
  Knæk og bræk med det.
  Hilsen Sigurd

  Svar
 6. Nikolaj Brandt

  Du er klar når du er klar. Nogen ting skal man bare kaste sig ud i – og jagt er en fantastisk ting.
  Desuden mener jeg ikke du behøver at have jagttegn for at gå på skydebane, så længe du følges med en 18+ med gyldigt jagttegn.
  Mvh

  Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj